Vicepresedintele PD Cezar Preda a respins ieri informatiile privind colaborarea sa cu Securitatea, precizand ca nu a facut politie politica, nu a avut angajament, nu a semnat note informative si nu a avut nume conspirativ, solicitand CNSAS sa ii faca public dosarul, daca exista.
"In legatura cu zvonurile privind o pretinsa colaborare a mea cu Securitatea, puse astazi (ieri - n.r.) in circulatie, precizez ca nu am colaborat cu Securitatea, nu am facut politie politica, nu am avut angajament, nu am semnat note informative si nu am avut nume conspirativ", a declarat Cezar Preda.
"Sunt un politician curat, cu proiecte politice serioase si, din acest motiv, doresc clarificarea cat mai rapida a situatiei mele", a sustinut deputatul.
Un cotidian central a publicat ieri, citand surse parlamentare, informatia potrivit careia SRI va trimite la CNSAS, in zilele urmatoare, dosarul de informator al vicepresedintelui PD Cezar Preda.
Totodata, Corneliu Turianu, membru al Colegiului CNSAS nominalizat de PD, a declarat ca informatia despre dosarul de informator al lui Cezar Preda este o "facatura", pentru ca SRI a pre-dat toate dosarele politicienilor, iar numele vicepresedintelui PD nu figureaza nicaieri. (C.A.)