Senatoarea PSD Doina Silistru a sustinut o declaratie politica intitulata ,,Votul prin corespondenta: egal, chiar prea egal!", pe care o puteti citi in continuare.
Ceva scartaie in barca guvernarii din care conduce, de cativa ani buni pentru voi cei de la putere, dar deloc buni pentru noi, restul, Romania. Ceva scartaie mai ales cand vine vorba de ultima ,,smecherie" care va poate ajuta sa va mentineti la putere, mentinandu-va, astfel, privilegiile si sinecurile.
Aflu ca UDMR nu va vota legea votului prin corespondenta. Cum se poate una ca asta? Unde este armonia dintre dumneavoastra, oameni buni? O lege atat de importanta pentru PDL sa nu fie avizata de partenerii din UDMR? Cum ati permis asa ceva?! Sunt socata, domnule Prim-ministru, si ca mine sunt alte cateva sute de parlamentari, care reprezinta, fiecare, zeci de mii de cetateni dornici sa voteze. Ce conteaza ca stau intr-o Romanie care nu le mai ofera nimic bun, cata vreme vor putea merge la vot?!
Daca va fi adoptata Legea votului prin corespondenta, ce rost mai are sa candidam daca stim, din start, ca voturile se vor numara pe model stalinist?! Dar nu numai atat: se va vota la fel, urcand frauda pe o noua treapta, neatinsa pana acum.
Eu vad in acest demers o disperare imensa, domnule Emil Boc. La fel si in aroganta doamnei Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, a carei gluma (daca a fost gluma!) nefericita nu face decat sa adanceasca prapastia dintre ea si felul in care intelege democratia. Ce crede doamna Anastase ca asteapta de 20 de ani diaspora romaneasca? O lege ca aceasta? S-a vazut de la Paris ca PDL nu are nevoie de o asemenea lege pentru a numara 3.000 de voturi exprimate in doua cabine amarate.
Nu, stimati colegi de la PDL, si ma adresez dumneavoastra pentru ca sunteti singurii in care mai pot spera sa gasesc un dram de ratiune, diaspora romaneasca asteapta un semnal concret pentru revenirea in tara. Vor sa vada ca economia isi revine, ca nivelul de trai incepe in sfarsit sa creasca, vor sa vada ca civilizatia europeana intra in satele si orasele depopulate prin plecarea masiva a tinerilor. Asta vrea diaspora, un motiv pentru a reveni acasa, nu o lege care va serveste strict interesele de moment.
Pana atunci, meditati la acest lucru: toate voturile sunt egale, dar parca ale diasporei sunt exagerat de... egale!