Deputatul Bogdan Ciuca a anuntat ca, desi Coalitia a stabilit citi secretari de stat vor ramine fara loc de munca, inca nu se stie in ce ministere se vor opera schimbarile. Cu toate acestea democratul Mircea Toader are informatii conform carora galatenii din Guvern nu vor fi someri.

Mai e putin pina in luna septembrie si liderii partidelor aflate la putere isi dau silinta sa-si respecte promisiunea referitoare la restructurarea Guvernului. Detalii in ceea ce priveste acest subiect au fost oferite ieri de deputatul conservator Liviu Bogdan Ciuca si secretarul de stat din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, Mircea Toader.

"Dupa cum se stie deja, Consiliul National de Coordonare al Coalitiei s-a intrunit saptamina trecuta pentru a vorbi inca o data despre modul in care se va face restructurarea Guvernului. Posturile vor fi reduse de la 82, cite sint acum, la 52, si nu 51 cum se stabilise acum doua saptamini. La intilnirea liderilor coalitiei s-a vorbit si despre posibilitatea ca PC sa piarda doi secretari de stat dintre cei opt pe care ii are acum. Se va discuta acest subiect si in cadrul partidului. Cred insa ca s-a pus carul inaintea boilor. S-a stabilit numarul de oameni care vor pleca, in loc sa se stabileasca exact ce posturi trebuie eliminate. In orice caz, sint convins ca cei care vor fi restructurati nu vor fi lasati pe drumuri. Spre exemplu, la Galati, un om politic a renuntat la fotoliul de consilier judetean pentru a merge in Guvern. Sint sigur ca i s-ar gasi un alt loc de munca daca postul acestuia ar fi restructurat", a precizat Bogdan Ciuca.

Ai nostri ramin

Presedintele Organizatiei Judetene PD Galati, Mircea Toader, a anuntat ca are informatii precise conform carora nici unul dintre cei patru secretari de stat galateni nu va ramine fara scaun in Guvern. Democratul nu a vrut insa sa spuna de unde are informatiile. In orice caz, Toader i-a linistit pe cei care credeau ca premierul Calin Popescu Tariceanu ii va fugari pe el si pe Victor Paul Dobre de la MAI, Alexandros Galiatatos de la Transporturi si Cristina Pocora de la Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul. "Va pot spune sigur ca toti galatenii isi vor pastra posturile in Guvern. In plus trebuie spus ca pe general PD va ramine cu 14 secretari de stat, PNL va mai avea doar 18, UDMR 7, iar Partidul Conservator va pierde doi dintre cei opt pe care ii are acum. Acestia sint in numar total de 45. Diferenta pina la 52 va fi reprezentata de secretarii de stat fara culoare politica", a precizat Mircea Toader.