Mediafax informeaza: Proiectul legii privind disponibilizarile din MAI nu a fost adoptat de Camera Deputatilor
Proiectul legii privind disponibilizarile din MAI nu a fost adoptat de Camera Deputatilor, fiind inregistrate 150 de voturi "pentru", fata de 167 necesare pentru aprobare, la sedinta asistand, de la balcon, si sindicalisti, care si-au exprimat satisfactia fata de rezultat.
La votul final s-au inregistrat 150 de optiuni "pentru", 132 "impotriva" si opt abtineri.
Inainte de vot, mai multi deputati din opozitie au criticat acest proiect de lege, indemnand-i pe parlamentarii de la putere sa nu voteze in favoarea acestui proiect.
"Sa votati impotriva, nu ne permitem sa concediem pompieri si politisti", a spus George Scutaru (PNL), in timp ce colegul sau de partid Mihaita Calimente a anuntat ca PNL va ataca proiectul la Curtea Constitutionala in cazul in care acesta va fi adoptat.
Eugen Bejinariu a spus ca la vot nu a venit niciun reprezentant al MAI. "Cred ca i-a strans DNA pe toti", a adaugat Bejinariu.
In timpul votului, la balcoanele salii de sedinta s-au aflat sindicalisti din MAI.
Rezultatul votului a fost primit cu aplauze si strigate de bucurie.
Proiectul de lege urmeaza nu va mai fi rediscutat in sesiunea urmatoare. Potrivit procedurilor, doar Ordonantele de Urgenta se repun in discutie, nu si proiectele de lege ale Parlamentului.
Dupa vot, deputatii coalitiei s-au strans in jurul presedintelui Camerei, Roberta Anastase, la primele randuri ale salii de plen. Printre deputatii prezenti se aflau si ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, liderul deputatilor minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, liderul deputatilor PDL, Mircea Toader. Roberta Anastase avea in mana foile cu rezultatul votului.
Sedinta Camerei Deputatilor este condusa de vicepresedintele Ioan Oltean, iar Roberta Anastase se afla in banca, in primul rand al salii de plen.
Proiectul de lege privind disponibilizarile din MAI a fost dezbatut intr-o sedinta anterioara, pe articole, de Camera Deputatilor. Anterior, proiectul a fost respins de Senat.
Camera Deputatilor este for decizional in cazul acestui act normativ.
Sindicatul National al Politistilor si personalului contractual din MAI a trimis o scrisoare conducerii Camerei Deputatilor, in care solicita renuntarea la ideea adoptarii legii privind disponibilizarile din MAI, Biroul Permanent stabilind, luni, ca scrisoarea sa fie distribuita deputatilor.