Fostii adversari ai Romaniei, cehii, au etalat un fotbal de inalta clasa, dovedind ca merita sa fie prezenti la turneul final. Meciul cu SUA a inceput cum nu se poate mai bine pentru elevii lui Karel Bruckner, cu un gol marcat cu capul de uriasul Koller in minutul 5, iar Rosicky a inscris un eurogol prin care a pus practic capat emotiilor, dupa ce cateva minute mai devreme americanul Reyna trimisese mingea in bara. Tot Rosicky a punctat si pentru 3-0, iar cehii s-au si instalat in fotoliul de lider al Grupei E.

Koller revine in "optimi"

Chiar si la 3-0, cehii au insa si motive de suparare, intrucat Koller s-a accidentat spre finalul primei reprize, acuzand o ruptura musculara la piciorul drept si este indisponibil pentru urmatoarele doua meciuri ale grupei. "Ma voi odihni patru zile, dar mai ramane o sansa pentru mine sa particip la turneu. Nu voi mai putea juca in faza grupelor, dar daca ne calificam pentru optimi, atunci voi fi din nou disponibil", a spus fostul atacant al Borussiei Dortmund, transferat la inceputul lunii la AS Monaco, noua echipa a lui Ladislau Bölöni.
Karel Bruckner a declarat ca "ceea ce s-a intamplat pe teren nu este un miracol, am jucatori de calitate. Accidentarea lui Koller este singurul lucru negativ al meciului. Din pacate, aceasta accidentare este cu adevarat serioasa". Selectionerul americanilor, Bruce Arena, s-a declarat dezamagit de evolutia jucatorilor sai si a afirmat ca, "atunci cand primesti gol in primele cinci minute de la o echipa care se apara atat de bine si joaca astfel, este dificil. A castigat echipa mai buna".

Recitalul italienilor

Italienii au oferit un regal fotbalistic in partida cu Ghana, chiar daca scorul final a fost doar 2-0, iar golul secund a fost marcat cu numai sapte minute inainte de final. Meciul de la Hanovra a aratat o nationala a Italiei care nu pare sa acuze socul "scandalului telefoanelor", care macina fotbalul din "Cizma" in aceasta perioada. Ghanezii, debutanti la Campionatul Mondial, au incercat sa tina piept puternicului adversar, insa nu au pus in pericol buturile lui Buffon decat cu suturi de la distanta, rareori trecand de "lacatul" italian.
Doua bare, "semnate" de atacantii Gilardino si Toni, au precedat deschiderea scorului, produsa in urma unui sut superb al lui Pirlo, de la circa 20 m. Cu zece minute inainte de final, italienii au avut emotii la caderea in careu a lui Gyan, dar arbitrul brazilian Carlos Simon nu a acordat penaltyul dorit de ghanezi. Peste trei minute, rezerva Iaquinta a profitat de o mare greseala a lui Kuffour si a marcat primul sau gol la echipa nationala.
Selectionerul Marcello Lippi s-a declarat multumit de jocul echipei sale. "Este un meci pozitiv. Am jucat asa cum ne-am propus. Am avut multe ocazii. Sunt multumit de prestatia echipei si cred ca si jucatorii sunt fericiti, mai ales ca ultimele 20 de zile au fost dificile. Ghana are o linie de mijloc foarte puternica, iar atacantii sai sunt foarte rapizi", a afirmat Lippi. Antrenorul Ghanei, Ratomir Dujkovici, a declarat: "Nu am reusit sa-l controlam pe Pirlo, care a fost foarte bun si a marcat un gol. Acum ne pregatim pentru meciul cu Cehia si cred ca inca putem trece de faza grupelor".