Cornel Nistorescu (foto) publica in Cotidianul.ro articolul "Traian Basescu lucrat si de Ceausescu", pe care il puteti citi in continuare.
'Telenovela cercetarii electoratului din Romania ia forme absolut spectaculoase. Bate toata Europa. La noi, mortii sunt mai tari decat viii. Intr-un fel este si explicabil. Spiritul mortilor ne vegheaza mereu. Culmea este ca spiritele acestora nu ne lumineaza mai niciodata.
Un PDL-ist cu tupeu este muscat de un caine! Sare imediat si zice ca este vorba de muscatura politica. Doi caini musca un PDL-ist. A fost atacat de o alianta, ar zice tipii cu gandirea stil Cristian Boureanu, fara sa se gandeasca la ce prostie a spus primul. Necum sa faca o comparatie cu experienta inaintasilor.
Romanii l-ar vota si maine pe fostul dictator. Asa arata o concluzie a sondajuluui facut de IRES privitor la perceptia lui Nicolae Ceausescu. Datele sondajului au declansat o cascada de reactii afective. A inceput o adevarata cainare dupa bietul Ceausescu.
Un procent important din populatie, ne arata sondajul, are acum o perceptie pozitiva nu doar privitoare la Ceausescu, ci la sistemul socialist. Unii sunt convinsi ca in comunism era mai bine. Serviciile la stat erau sigure, apartamentele se repartizau tuturor, biletele la bai si la tratament se gaseau pentru tot poporul. Multi dintre cei chestionati au raspuns ca, daca ar candida, l-ar vota pe Nicolae Ceasescu pentru functia de presedinte.
Daca in chestionar ar fi fost trecuti si maresalul Antonescu si Petru Groza, cu siguranta ca si acestia doi s-ar fi ales cu procente importante. Adica populatia nemultumita ar fi gata sa-i voteze pe decedatii importanti ai politicii romanesti in defavoarea unor presedinti activi de partide cu prestatie parlamentara de azi.
S-a stricat poporul roman sau s-a stricat metoda de cercetare?
Un sondaj pe seama comunismului in comparatie cu o democratie intr-un moment dificil e un fel de comparatie intre mere si pere. De unde stie Vasile Dancu ca unii subiecti nu-l prefera pe Ceausescu din ratiuni de varsta sau de sex? Poate ca atunci erau mai vanjosi.
Chiar circula un banc despre ce bine era pe vremea lui Stalin. Raspunsul este legat de potenta, nu de libertati sau de bunastare. Asa si sondajul cu Nicolae Ceausescu. Compara si masoara o amintire sub influenta unei realitati neofertante. Totdeauna amintirea va ramane cu poezia ei. Nu Ceausescu!
In sondajul sau in care oamenii par marcati de o nostalgie dupa Ceausescu, Vasile Dancu n-a masurat decat nostalgia dupa anii tineretii celor chestionati. Aproape toti ar vrea sa se intoarca la ce-si aduc aminte din acei ani, nu la sistemul totalitar.
Sondaj despre Ceausescu si alegerile prezidentiale! L-ati trimite pe Mihai Viteazul la Washington daca ar trai? Il lucreaza Nicolae Ceausescu pe Traian Basescu?'