Senatorul Ioan Denes a sustinut o declaratie politica intitulata: Reforma, o necesitate!.Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Despre necesitatea realizarii unor reforme reale in activitatea partidelor politice ori in sensul reformarii clasei politice romanesti s-a discutat suficient de mult in toate mediile societatii.
Asta inseamna ca s-a mentinut, din pacate, un decalaj serios intre asteptarile romanilor si realizarile noastre, ale politicienilor alesi sa-i reprezinte. Unii ne asumam cu sinceritate si durere aceste nereusite, altii doar de ochii lumii” cu multa demagogie. E mai usor si da bine la opinia publica” dar, profund necinstit, sa acuzi traseismul politic, sa declarai ca tu nu-ti propui sa schimbi majoritati racoland din alte partide dar sa faci exact pe dos, asadar, sa te declari public de partea unor principii sanatoase si sa promiti ceva ce stii ca nu-ti doresti sa se intample, ceva valabil si asumat doar in campanii electorale. E treaba acelora care fac asta fiindca ei vor plati factura propriului comportament politic.
Dupa un deceniu PDL-ist de privatiuni pentru cei mai multi dintre romani si de desfatare nemasurata pentru prietenii partidului si presedintelui jucator”, societatea romaneasca a ramas profund divizata.
Cu toate acestea, activitatea recenta, sustinuta si spectaculoasa a institutiilor de lupta anticoruptie in care si multi politicieni au fost vazuti cu catuse la maini, nu putea lasa mediul politic fara o concluzie certa: reforma activitatii partidelor si a politicienilor ce le compun e o necesitate nu un simplu enunt ideologic.
Intelegand pe deplin asta, PSD, cel mai mare partid de pe scena politicii romanesti, a adoptat acum cateva zile la Consiliul National al partidului o rezolutie care include si 5 reguli de integritate pentru membrii partidului. Esenta mesajului acestor reguli de integritate e foarte clara: ai gresit comitand fapte de coruptie platesti! Dupa caz, platesti cu pierderea calitatii de membru,...cu pierderea functiei politice,...cu cea din Guvern sau din Conducerea Parlamentului Romaniei,...si, adaug eu, daca instantele de judecata vor dovedi vinovatia,...cu libertatea sau pierderea unor drepturi civile.
Suntem, cum se spune-n popor, in ceasul al 12-lea al salvarii increderii romanilor in clasa politica si PSD a inteles asta. Vrem sa dovedim ca e asa. Personal, cred ca vom si reusi. Aceste 5 reguli de integritate sper ca, aplicate fiind, sa ne ajute. Ele nu sunt decat startul unei salubrizari morale si legale intr-un partid important. O dovada a dorintei de a nu dezamagi.