Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni ca demisiile si excluderile din organizatia judeteana PSD Olt sunt rezultatul nemultumirilor inerente ale alegerilor care au avut loc in organizatia judeteana.
Ponta a fost intrebat cum vede faptul ca la nivelul organizatiei Olt au avut loc mai multe demisii si excluderi. "Ca in orice organizatie, dupa alegeri, sigur ca nu toata lumea este multumita de rezultat. Dar pana pe 16 octombrie cand am decis sa avem acel Consiliu National mai sunt conferinte judetene, in asa fel incat atunci toate functiile si la nivel national si la nivel central vor avea un mandat clar stabilit", a declarat Ponta.
Starea tensionata din PSD Olt s-a acutizat in cele aproape trei saptamani scurse de la alegerea noii conduceri, sute de membri demisionand, iar alte cateva zeci, printre care si alesi locali, au fost exclusi din partid, informeaza corespondentul NewsIn.
Potrivit secretarului PSD Slatina, Alexandru Macesanu, in ultimele doua saptamani cateva sute de membri au demisionat din partid, nemultumiti de deciziile noii conduceri a organizatiei judetene.
Daca din organizatia PSD Slatina membri de partid au demisionat, in structurile de la Caracal si Draganesti zeci de social-democrati au fost exclusi.
In mai multe localitati din judetul Olt functioneaza in paralel cate doua organizatii PSD. Unele dintre ele au primit girul conducerii centrale, celelalte au fost declarate ca fiind statutare de catre noua echipa din fruntea PSD Olt.
PSD Olt a fost condusa pana pe 7 iulie a.c. cand a avut loc conferinta de alegeri de senatorul Ion Toma, liderul social-demoratilor din Senat, ajutat fiind din postura de prim-vicepresedinte de Paul Stanescu, presedintele CJ Olt. In urma alegerilor interne, noul lider al PSD Olt a fost ales Paul Stanescu, in functia de prim-vicepresedinte fiind propus de acesta si ales senatorul Dan Sova, presedintele Comisiei National de Arbitraj si Integritate Morala.
Nemultumitii din PSD il considera responsabil de intretinerea starii de tensiune din organizatie pe senatorul Dan Sova. Acesta este acuzat de sustinerea unor propuneri nestatutare ale presedintelui ales printre care: alegerea in Biroul Permanent Judetean si Comitetul Executiv a unor membri care nu au fost delegati la conferinta judeteana de alegeri si nu aveau statutul de membru al Consiliului Judetean al PSD si declararea ca statutare, in cadrul Comitetului Executiv a organizatiilor conduse de Marius Oprescu, Catalin Rosculete si Pantelie Rotaru.
Potrivit contestatarilor deciziilor noii conduceri PSD Olt, inclusiv alegerea lui Dan Sova ca prim-vicepresedinte al organizatiei judetene contravine prevederilor Statutului partidului.