Senatoarea Doina Silistru a sustinut o declaratie politica intitulata 'Tinerete versus "restul lumii"', pe care o puteti citi in continuare.
Am asistat, in ultimele zile, la lansari ale candidatilor la alegerile europarlamentare de la mai toate formatiunile politice. Ba, de parca poporul ar avea nevoie de reverii prelungite, care eventual sa dureze cu lunile, au aparut si candidatii la functia de presedinte al statului. Degeaba spune romanul ca e dezamagit de clasa politica; in realitate, macar circul de campanie este pe placul lui, asa ca, sa ne asteptam, stimati colegi, in perioada urmatoare, la o avalansa de acuzatii si laturi. Stim, ne-a spus cu ceva vreme in urma presedintele PSD, domnul Victor Ponta, cine e responsabil cu circul in tara asta. La Cotroceni, nicio schimbare. Ramane, asadar, ca Guvernul USD sa se ocupe, in paralel cu organizarea campaniei electorale si a alegerilor, de probleme cum ar fi painea romanilor.
Despre acest debut de campanie vreau de fapt sa va vorbesc acum, si trebuie sa spun ca am fost foarte atenta la prezentarile tuturor candidatilor, de la toate formatiunile, aliantele si uniunile care participa la aceste alegeri, cu atat mai importante cu cat contextul international devine, de la o zi la alta, tot mai imprevizibil. Am remarcat un amanunt bizar: majoritatea partidelor isi fac un titlu de glorie din tineretea candidatilor propusi. De parca tineretea ar fi argumentul suprem, de parca participarea redusa sau chiar neparticiparea, pana acum, la orice nivel politic sau administrativ ar constitui o garantie a unor competente superioare. Sa nu fiu inteleasa gresit: trebuie sa promovam tinerii - iar PSD a devenit, de ani buni, cel mai de succes model politic al tarii -, dar nu doar pentru ca sunt tineri. Ce facem cu alte calitati, cum ar fi competenta demonstrata, experienta nu neaparat politica, ci aceea dobandita in societate si intr-o arie de activitate? Sunt intrebari la care, pe 25 mai, romanilor nu trebuie sa li se raspunda cu individualitati, ci ,,insule de excelenta ", ci cu echipe performante.
Cred, stimati colegi, ca alianta formata de PSD, UNPR si PC vine in fata romanilor cu o astfel de echipa, care imbina experienta cu tineretea, continuitatea in Parlamentul European cu entuziasmul si spiritul novator al tinerilor. Avem, fara indoiala, cea mai buna echipa pentru Bruxelles, a carei sarcina este nu numai castigarea alegerilor, ci si aceea de a realiza cel mai mare procent la europarlamentare. Numai dupa asta ne vom gandi sa dam, din toamna, un presedinte Romaniei. Daca va fi Victor Ponta, cu atat mai bine: cei care promoveaza cu orice pret tineretea vor avea o surpriza mai mult decat placuta: un presedinte tanar, dar cu experinta unui senior. Altfel spus, niciun motiv sa nu il voteze.