Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) dezbate la 23 martie sesizarea formulata de parlamentarii PSD, PNL si PC privind Codul Muncii.
1112 parlamentari PSD, PNL si PC au depus joi la CCR sesizarea cu privire la neconstitutionalitatea prevederilor Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 53/2003 - Codul Muncii, informeaza un comunicat semnat de liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa.
In sesizarea formulata, parlamentarii semnatari critica modul in care Guvernul Romaniei a inteles ca isi angajeze din nou raspunderea in mod abuziv, deoarece aceasta modalitate de legiferare reprezinta, intr-o ordine fireasca a mecanismelor statului de drept, o exceptie, prin aceasta procedura evitand dezbaterea parlamentara, se arata in document.
Pe fond, textul sesizarii se refera la neconstitutionalitatea vizavi de articolele din Constitutia Romaniei referitoare la dreptul muncii, dreptul la odihna si dreptul de a avea un trai decent.
Semnatarii sesizarii solicita Curtii Constitutionale sa constate neconstitutionalitatea intregului text al Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 53/2003 - Codul muncii.
Motiunea de cenzura impotriva Codului Muncii a fost respinsa miercuri, intrunind 212 voturi "pentru", patru "impotriva", in timp ce doua voturi au fost anulate.