LIBERTATEA: SCENARIU-BOMBA! SOARTA LUI BASESCU se DECIDE AZI? Planul secret al CCR I LIVE UPDATE

UPDATE 14:58 Cinci judecatori ai CCR vor invalidarea referendumului UPDATE 13:50 Inca o mutare spectaculoasa a CCR: Curtea dezbade daca poate decide soarta referendumului cu un scor de 5-4, anunta Romania TV UPDATE 13:30 Curtea Constitutionala a decis: erata care il salveaza pe Traian Basescu este legala!
UPDATE 12:40 Judecatorii Curtii Constitutionale au luat o pauza din sedinta extraordinara pentru REFERENDUM 2012, anunta Romania TV
UPDATE 11:30 Curtea Constitutionala a primit de la Parchet O INFORMARE privind ancheta in cazul listelor electorale si nu listele, scrie Mediafax
UPDATE 10:30 Informatii contradictorii! Parchetul confirma ca are toate datele privind alegatorii obtinute ieri de la institutiile care detin aceste informatii, dar anunta ca nu a primit nici o solicitare de la CCR
UPDATE 10:15 Curtea Constitutionala are TOATE DOCUMENTELE necesare pentru validarea sau invalidarea referendumului. Parchetul a trimis la CCR listele elcetorale actualizate.
Tensiunea creste azi, cand judecatorii de la Curtea Constitutionala se intrunesc in sedinta de urgenta dupa scandalul urias izbucnit in sanul CCR, dupa aparitia ERATEI care schimba soarta rezultatelor la REFERENDUM 2012.
Unii judecatori CCR vor sa transeze azi soarta presedintelui suspendat Traian Basescu, scrie gandul.info, care citeaza un judecator al Curtii potrivit caruia. "exista posibilitatea ca la sedinta sa se puna in discutie validarea/invalidarea referendumului"
Contactat de gandul, presedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat ca el personal nu crede ca se va discuta pe fond soarta referendumului, dar nu a exclus in totalitate posibilitatea sa se ajunga la o solutie privind validarea sau invalidarea referendumului. "Nu cred ca exista posibilitatea sa discutam pe fond validarea sau invalidarea referendumului, dar nu stiu ce documente am primit. Poate am primit listele electorale", a spus judecatorul Zegrean.
Toti cei 9 judecatori au Curtii Constitutionale au confirmat ca participa la sedinta extraordinara de azi, convocata de urgenta dupa scandalul "ERATA".

COMUNICAREA INITIALA A CCR
In motivarea asupra deciziei privind REFERENDUMUL 2012, CCR spune ca romanii cu domiciliul in strainatate nu intra in calcularea cvorumului "Curtea retine ca, in urma adoptarii Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.97/2008 (....) a fost abrogata teza a doua a art.26 alin.(1) din Legea nr.35/2008, text care prevedea ca "listele electorale permanente ce cuprind cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate se intocmesc de catre Autoritatea Electorala Permanenta si vor sta la baza delimitarii sectiilor de votare ce vor fi organizate in strainatate". Asadar, Autoritatea Electorala Permanenta nu mai intocmeste asemenea liste, cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate avand in schimb dreptul de a vota in mod liber in strainatate pe liste electorale suplimentare (...) Ratiunea pentru care acesti cetateni nu sunt inscrisi in listele electorale permanente rezida in faptul ca nu au domiciliul in tara astfel incat numarul acestora nu poate influenta cvorumul legal de participare la referendum, respectiv majoritatea persoanelor inscrise pe listele electorale permanente"
ERATA
Curtea Constitutionala - din cate se pare pana acum, un judecator de la Curtea Constitutionala, a trimis luni seara o precizare catre Guvern, prin care arata ca, dintr-o eroare, un paragraf esential nu a fost introdus in decizia luata saptamana trecuta, cu privire la organizarea referendumului pentru demiterea presedintelui.
Paragraful, care a fost adaugat ulterior si a fost trimis Monitorului Oficial luni si publicat marți, spune ca listele electorale sunt cele folosite la alegerile prezidentiale, adica inclusiv cetatenii romani plecati in strainatate