Primaria Malu Mare vrea sa bage divort de Constantin Dilgoci, cu care este logodita printr-un contract de concesiune inca valabil, dupa ce afaceristul craiovean a pierdut strandul Preajba in favoarea Regiei Autonome de Transport Craiova.
Situatia bazei de agrement de la Preajba este inca departe de a se fi clarificat, in ciuda faptului ca strandul a fost recuperat de proprietar, Regia Autonoma de Transport (RAT) Craiova, de la chiriasul Constantin Dilgoci, cu executorul judecatoresc. Astfel, in vreme ce RAT da din colt in colt sa-si marite din nou baza, ca sa faca un ban cinstit, una dintre firmele lui Dilgoci este inca titulara in actele de concesiune cu Primaria Malu Mare chiar pentru terenul de sub incinta obiectivului. Legatura dintre ei se intemeiaza pe o redeventa de 900 de dolari pe an, pe care Dilgoci trebuie sa-i vireze in bugetul local, incepand din 2003, contra dreptului de folosinta a 23.000 mp. Constantin Dilgoci si-a platit partenera regulat, conform intelegerii parafate, astfel ca administratia din Malu Mare nu prea are, cel putin la prima vedere, motive legal intemeiate sa rupa relatia. Primarul din Malu Mare, Alexandru Dicu, crede ca numai consilierii locali il pot scoate definitiv pe Dilgoci din Preajba. "Daca RAT inchiriaza altcuiva baza de agrement, ne vom trezi cu o situatie bizara, in care o firma care nu are nici un fel de contract cu noi va dori sa-si desfasoare activitatea pe terenul nostru, care, in plus, e concesionat de Dilgoci. Vom initia o hotarare de consiliu, ca sa reziliem contractul cu Dilgoci, fiindca el nu nici nu mai are obiect de activitate pe acel pamant. Consilierii au dreptul si pot sa ne scape de el", a spus Dicu.
Concesiunea poate disparea, penalul ramane
Directorul Directiei legalitatea actelor, din cadrul Prefecturii Dolj, Eugen Marinescu, sustine ca, in temeiul hotararii judecatoresti prin care Constantin Dilgoci a fost evacuat din baza de agrement de la Preajba, Primaria din Malu Mare poate propune consiliului local revocarea parteneriatului cu afaceristul craiovean. "Primarul poate inainta un proiect de revocare a deciziei prin care s-a concesionat acel teren, fundamentat pe concluziile definitive si irevocabile ale judecatorilor si pe celelalte legi privind regimul juridic al terenurilor si administratia publica locala", a declarat Marinescu. Incurcatura cu Dilgoci, respectiv concesiunea celor 23.000 mp, a plecat insa chiar de la hotararea de consiliu fabricata la Malu Mare in 2003 si legalizata de Prefectura Dolj. "Stiu ca au fost probleme cu acea hotarare, insa in forma in care a fost trimisa atunci la prefectura nu aveam motive sa nu-i dam avizul de legalitate. Am inteles insa ca rapoartele si modul in care acel act a fost pus in practica fac obiectul unor cercetari penale care-i vizeaza pe fostii reprezentanti ai autoritatii publice din Malu Mare", a adaugat directorul Eugen Marinescu. Reprezentantii RAT Craiova sustin ca, din punctul lor de vedere, nu au nici o obligatie fata de Malu Mare, intrucat ei au primit o data in administrare terenul de sub baza, inainte cu mult ca Dilgoci sa-l concesioneze. Constantin Dilgoci, in prezent cercetat pentru incasare ilegala de TVA, nu a putut fi contactat.