Dupa clocotul PSD-ist de ieri, atentia mass-media a fost indreptata catre PNL, partidul din interiorul caruia rasuna, din timp in timp, vocile nemultumitilor care nu mai au loc de insusi liderul liberal Calin Popescu Tariceanu si pe care il acuza ca trage procentele vertiginos in jos din cauza prieteniei cu omul de afaceri Dinu Patriciu. De data aceasta, surprinzator pentru unii care se obisnuisera cu tacerea lui Viorel Catarama, liberalul mentionat a declarat ca membrii organizatiilor locale ale PNL ar trebui sa se pronunte pentru convocarea unui congres extraordinar al partidului, in cadrul caruia sa fie aleasa o noua conducere.
Acelasi Viorel Catarama a mai sustinut ca liberalii ar trebui sa-i ceara presedintelui Traian Basescu o remaniere si sa cedeze functia de prim-ministru democratilor. Socanta declaratie a fost explicata de Catarama ca un lucru care s-ar impune ca raspuns la fenomenul inversarii raportului de forte intre PNL si PD din interiorul Aliantei, fenomen ce ar ingrijora multi liberali. Desi ideile liberalului sunt in totala contradictie cu ceea ce vrea si la ce se asteapta in acest moment conducerea PNL, senatorul Puiu Hasotti, vicepresedinte la nivel national, a declarat ca ieri, cand a avut loc si sedinta Biroului Executiv al partidului, "nici macar nu au fost luate in consideratie afirmatiile lui Viorel Catarama". "Este mai mult decat nesemnificativ ce a zis Catarama. Probabil ca s-a trezit vorbind pentru ca ii merg prost afacerile", a comentat senatorul PNL Puiu Hasotti. Mai mult, parlamentarul a fost de parere ca prin ideile expuse, "Catarama dovedeste ca este mai bun jucator de tenis cu piciorul decat politician". Cat priveste o posibila legatura intre problemele PSD si cele ale PNL sau ca cineva l-ar fi incurajat pe Catarama sa iasa la rampa cu respectivele afirmatii, Hasotti a declarat: "Nu cred ca l-a influentat cineva. Pur si simplu, Catarama este pe cat de ridicol, pe atat de imprevizibil. Cred ca are niste angoase personale de s-a trezit vorbind asa. In orice caz, el nu este decat simplu membru PNL, deci este egal cu zero ce zice".

Orban despre Catarama: "De aproximativ un an nu a mai miscat un deget pentru PNL"

Pe de alta parte, presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, s-a aratat surprins de afirmatiile lui Viorel Catarama si i-a urat acestuia, daca tot crede ca Partidul Democrat merita si fotoliul de premier: "Sa se inscrie in PD!". "Nu poti face in fiecare zi Congres sa-ti alegi conducerea partidului, cum sugereaza Catarama. Iar ultimul Congres PNL a fost in martie 2005. Si chiar nu inteleg iesirea intempestiva a domnului Catarama, care de aproximativ un an nu a mai zis nimic si nici nu a mai miscat un deget pentru PNL", a declarat, pentru "Replica" de Constanta, Ludovic Orban.