DeCeNews : Predoiu: O sa avem Cotroceniul, indiferent cu cine din PDL

Prim-vicepresedintele democrat-liberalilor Catalin Predoiu le-a declarat, duminica, participantilor la reuniunea Consiliului Judetean de Coordonare al PDL Bihor ca partidul nu va accepta un candidat comun al dreptei la Presedintie decat din interiorul sau, criticand, totodata, si Miscarea Populara si Forta Civica pentru faptul ca dupa ce au cerut desfiintarea PDL, acum vor alianta.
"Avem o echipa puternica si avem oameni valorosi, avem un partid in care avem o comunicare intre centru si baza. Nu mai merge ca altadata, sa fie o locomotiva si 20 de vagoane, ci trebuie 20 de locomotive, si sunt atatia oameni de valoare la varful PDL", a declarat Catalin Predoiu la Oradea, potrivit Mediafax.

PDL va coagula dreapta

Fostul ministru al Justitiei a continuat cu un atac la adresa Miscarii Populare: "Miscarea Populara nu este o miscare, iar populara cu atat mai putin", dupa care le-a cerut participantilor la reuniune sa aiba incredere in capacitatea lui "de a renaste", sustinand ca are "enorm de multe resurse" in acest scop.
Solicitand, de asemenea, sa aiba incredere in faptul ca PDL este partidul cu cea mai mare legitimitate ca formatiune de opozitie si ca formatiune de dreapta, Catalin Predoiu a precizat ca PDL nu va accepta un candidat comun la Presedintie al dreptei, decat din randurile sale si in conditiile fixate de acest partid, ridiculizand pretentiile unor voci ale Miscarii Populare ori ale Fortei Civice de a impune un candidat comun care sa nu fie agreat de PDL.
"Ceea ce trebuie sa facem noi este sa intarim partidul, pentru ca nu poate exista dreapta fara PDL. Acum o luna ne cereau desfiintarea, acum ne cer o alianta. Da, noi suntem cei care vor coagula dreapta, dar PDL va arata linia. In ce priveste desemnarea candidatului la Presedintie, PDL il va da. O sa avem Cotroceniul, indiferent cu cine din randurile noastre, dar o sa-l avem!", a mai spus Predoiu.
De altfel, prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu ar putea deveni candidatul partidului la alegerile prezidentiale, organizate anul viitor, mai ales ca liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, a declarat, sambata, la Baia Mare ca preferatul sau pentru lupta pentru un mandat la Cotroceni este fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu.