In urma alunecarilor de teren din primavara anului 2006, Guvernul Romaniei a alocat fonduri pentru construirea a peste 100 de imobile destinate sinistratilor gorjeni din comunele Rosia de Amaradia si Albeni, ale caror locuinte fusesera inghite de pamant. La mai bine de patru ani de la alunecarile de teren, unele imobile sunt nelocuite.

Casele pentru sinistrati au fost construite la Campu Mare, comuna Albeni, si la Cojani, orasul Targu Carbunesti, si au fost date in folosinta in anul 2007. Vreme de cinci ani, familiile de sinistrati din satul Seciurile, comuna Rosia de Amaradia - acolo unde in mai 2006 au fost distruse peste 150 de case din satul Seciurile - si familiile din Albeni nu au voie sa instraineze imobilul. Pentru ca unele case construite din fonduri de la guvern nu sunt nici in prezent locuite de sinistrati, primarii din Albeni si Targu Carbunesti au decis sa le dea asistatilor social si persoanelor fara locuinta. La Cojani sunt 58 de case, dintre care doar 34 sunt folosite. Edilul orasului Targu Carbunesti, Mihai Mazilu, a declarat ca a constituit o comisie care a mers in teren si a analizat situatia sinistratilor: "La noi, la Cojani, sunt 58 de case, dintre care 34 sunt locuite si folosite. Dintre acestea, doar 24 sunt folosite permanent, restul - doar sezonier. Guvernul a zis ca sunt pentru sinistrati, pentru oameni cu probleme. Dupa ce trec cei cinci ani, adica la anul, voi face tot posibilul sa le dau unor oameni care au nevoie de o casa. Nu as vrea ca sinistratilor sa le treaca prin cap sa le vanda", a afirmat Mihai Mazilu. Liviu Cotojman, primarul comunei Rosia de Amaradia, nu este de acord cu decizia edililor din Albeni si Carbunesti: "Daca nu s-au mutat in casele construite de guvern nu inseamna ca au bani, ci, din contra, sunt prea saraci ca sa traiasca la Cojani. Stau aici, la Seciurile, pentru ca mai au o gaina sau un animal si au unde-l creste".

La Campu Mare nu au apa

La Albeni-Campu Mare au fost construite aproape 50 de case pentru sinistratii de la Seciurile.Edilul din Albeni, Dumitru Cornea, crede ca sinistratii isi folosesc imobilele primite de la guvern pe post de case de vacanta.
"Am constituit o comisie care va analiza situatia, pentru ca am semnale din teritoriu ca acesti cetateni si-au refacut casele din Rosia de Amaradia, iar cele din comuna Albeni sunt case de vacanta si cazurile sociale nu beneficiaza de ele. Sunt case care nu au fost calcate niciodata, nedeschise", a declarat primarul din comuna Albeni, Dumitru Cornea. Cu toate ca locuiesc de ani buni la Albeni, in noile case construite de guvern la Campu Mare, dupa ce au fost stramutati, localnicii nu au apa curenta, gaze, iluminatul public este problematic, iar de asfalt si canalizare nici nu mai poate fi vorba.
O alta problema a localnicilor de aici este aceea ca, desi in sat exista o scoala, cladirea nu poate fi folosita de elevi pentru ca Primaria Albeni nu are bani sa o mobileze corespunzator. Zilnic, zecile de elevi din Campu Mare merg cu microbuzul la Scoala din Rudarie si se intorc pe jos mai bine de doi kilometri.