Avocatul Casei Regale, Adrian Vasiliu, este de parere ca respingerea dezbaterii in procedura de urgenta a legii initiate de Guvern pentru reglementarea situatiei bunurilor care au apartinut fostului suveran al Romaniei, Mihai I, are o motivatie electorala.
Vasiliu se declara surprins de atitudinea PNL, care a preferat sa se abtina de la vot. "Sunt uimit ca PNL adopta o asemenea strategie cand, de fapt, legea trebuie votata si este in interesul tarii si nu al unui partid sau altul sa fie votata, si speranta mea este ca parlamentarii PNL-PD care vor iesi din alegeri, chiar daca vor fi, ma rog, in Opozitie sau la conducerea tarii, vor avea alta viziune", a declarat avocatul Casei Regale.
Vasiliu crede ca lupta electorala i-a determinat pe senatorii PNL sa ia aceasta decizie prin care sa nu aduca un plus de imagine PSD promovand legea. Pe de alta parte, el reproseaza si partidului de guvernamant o atitudine duplicitara. Avocatul argumenteaza ca nu a existat o intentie clara la nivelul conducerii in privinta reglementarii situatie bunurilor fostului suveran. Vasiliu este de parere ca PSD a fost de acord cu initierea actului normativ, dupa care proiectul a ramas nesolutionat. "Daca PSD avea de trecut in procedura de urgenta un proiect de lege important pentru ei din punct de vedere al intereselor lor politice, sunt sigur ca s-ar fi mobilizat si ar fi reusit sa obtina procedura de urgenta", a precizat Vasiliu.

Cozmanca promite

Presedintele executiv al PSD, Octav Cozmanca, a declarat ieri ca proiectul de lege referitor la despagubirile acordate regelui Mihai si cel privind improprietarirea Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor cu 90 de mii de hectare de padure vor intra, saptamana viitoare, in dezbaterea Senatului.
"Vom lua masuri ca ambele legi sa fie adoptate", a garantat Cozmanca. "Va fi o discutie barbateasca, temeinica, serioasa", a continuat el. In ceea ce-i priveste pe senatorii care au votat impotriva, el a precizat ca acestia "nu au argumente". Cozmanca a tinut sa precizeze ca diferenta intre regimul de urgenta si cel normal de adoptare a unei legi nu este foarte mare.