Secretarul general al Camerei Deputatilor, Georgeta Ionescu, a insotit ieri ziaristii intr-un tur al Parlamentului. Numita din partea PNL si validata in functie prin votul Legislativului in urma cu cateva saptamani, Georgeta Ionescu a tinut sa scoata in evidenta bugetul insuficient cu care trebuie sa finalizeze spatiile aflate in subordinea Parlamentului. Ea a apreciat ca nici macar un sfert din lucrarile necesare nu se vor realiza anul acesta.
Anul trecut, cand Parlamentul si-a votat bugetul pe 2006, Guvernul a trimis o solicitare clara de restrictionare a cheltuielilor, mai ales pe fondul scandalurilor aparute din cauza sumelor insuficiente acordate altor domenii, precum educatia si sanatatea.

Zece miliarde pentru reparatii

Terase prin care se infiltreaza apa, subsoluri fara a putea fi folosite pentru tot felul de depozitari. Palatul Parlamentului va mai consuma multi bani publici pana a ajunge in stadiul de a fi finalizat in totalitate.
Georgeta Ionescu a explicat ca este necesara nu doar finalizarea unor lucrari, dar si permanente reparatii pentru a preveni deteriorarea Palatului Parlamentului.
De altfel, nu cu mult timp in urma, o ploaie mai puternica a determinat infiltratii prin terasele Senatului, astfel ca apa a inceput sa curga in sala de sedinte, chiar in timpul plenului Camerei Superioare a Parlamentului.
Anul acesta, s-au planificat 10 miliarde de lei vechi pentru a fi alocate reparatiilor celor 1.600 mp de terasa. Pricipalele lucrari vor include realizarea izolatiei hidrofuge si verificarea etanseitatii luminatorului.
Planul tuturor investitiilor pe anul acesta nu a fost inca aprobat, dar estimarile specialistilor se situeaza in jurul a 235 de miliarde de lei vechi.
In privinta controversatei piscine, aflata in spatiile destinate Senatului, nu sunt alocati bani pentru 2006, dar valoarea estimata necesara finalizarii lucrarii este de 14 miliarde de lei vechi.