Conducerea Consiliului Judetean Bihor a intrat in vizorul presedintelui PSD Bihor, Mihai Bar, care a inceput sa arunce sageti spre cei trei sefi de la CJ. Mihai Bar s-a dezlantuit. Liderul PSD Bihor a lansat, in conferinta de presa de ieri, atacuri dure la adresa reprezentantilor actualei puterii din Bihor, pe care ii acuza ca au constituit un adevarat cartel al propriilor interese.
Presedintele PSD Bihor sustine ca presedintele CJ, Kiss Alexandru, si doi vicepresedinti, Stefan Seremi si Gavrila Ghilea, fac asa cum vor ei licitatiile la nivel de judet, urmandu-si doar propriile interese.
"Cand Kiss are nevoie de vreo semnatura de la cei doi pentru castigarea licitatiei la corn si lapte, nu este nicio problema, deoarece si el le intoarce serviciul, iar cand Ghilea are nevoie de semnatura pentru vreo licitatie, Kiss ii intoarce serviciul.
La fel se intampla cand are nevoie Seremi de semnatura", a sustinut Bar, care a subliniat faptul ca, pe vremea cand era el seful la CJ Bihor, nu s-a facut nicio licitatie trucata.
Acesta a mai declarat in conferinta de presa de ieri ca vicepresedintele CJ Gavrila Ghilea a castigat o licitatie de asfaltare a drumului care leaga satul Buntesti de satul Ferice.
"Acolo s-a licitat o lucrare de 15 miliarde care a fost castigata de Ghilea, desi era o oferta mai avantajoasa a altei firme care a participat la licitatie. Probabil ca acesta este pretul trecerii primarului din Buntesti de la PSD la PD", a sustinut Bar.
Vor inapoi in PSD
In ce-i priveste pe primarii care au plecat din PSD in PD, Bar sustine ca aproape toti vor sa vina inapoi, dar numai pentru 75% dintre acestia portile ar fi deschise.
Desi a sustinut initial ca se opune revenirii primarilor care au dezertat din PSD spre PD, Bar a declarat, in conferinta de presa de ieri, ca "eu nu sunt un despot, iar ceea ce am spus pana acum, ca nu ii vom reprimi, este doar pozitia mea, este punctul meu de vedere, care se materializeaza doar intr-un singur vot. Daca ceilalti din conducerea filialei se vor declara pentru revenirea primarilor, eu nu am cum sa ma opun", a spus Bar.
"Acum, cand se refac filialele locale ale PSD, toti vor sa revina si sa candideze la viitoarele alegeri din partea PSD", a mai sustinut liderul social-democratilor bihoreni.
La randul sau, presedintele executiv al PSD Bihor, Alexandru Retegan, a declarat ca pozitia PSD Bihor privind revenirea unora dintre primarii care au plecat in PD va fi luata in forurile de conducere.
"Noi trebuie sa intelegem ca pentru ei interesele comunitatii sunt mai puternice decat cele ale partidului", a declarat in incheiere Retegan, subliniind faptul ca acestia nu ar fi parasit PSD daca nu ar fi fost presiuni din partea PD.
Retegan a sustinut ca un caz similar s-a intamplat in Vrancea, unde sapte consilieri judeteni au revenit in PSD, desi plecasera din partid inainte de intrarea in vigoare a Legii alesilor locali.