Desi pana la termenul-limita de depunere a candidaturilor pentru functiile de consilieri judeteni si presedinte al Consiliului Judetului (CJ) au mai ramas cateva zile, doar doua partide si-au oficializat candidatii la Galati. Este vorba despre Partidul National Liberal (PNL) si Partidul Romania Mare, care vor intra in lupta pentru functia de presedinte al CJ cu Victor Paul Dobre si, respectiv, Carol Dina.

De precizat este ca secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor candideaza doar pentru sefia forului deliberativ judetean, in timp ce numele lui Carol Dina apare si pe lista de consilieri judeteni a PRM. Pe lista de candidati ai PNL se regasesc nume cunoscute la nivel judetean, fiind vorba de actualul vicepresedinte al CJ, Marcela Sighinas, inspectorul-sef al Inspectoratului Scolar Judetean, Tania Bogdan, precum si doctorul Paul Ichim.

Lentoarea de care dau dovada formatiunile politice in depunerea documentatiei necesare este cel putin curioasa, in conditiile in care legislatia privind alegerile locale s-a modificat substantial in acest an, si nu in bine, candidatii trebuind sa completeze o sumedenie de declaratii si formulare, iar daca unul dintre aceste acte nu este intocmit ca la carte, procedura trebuie reluata in totalitate.

Reamintim ca termenul-limita pentru depunerea candidaturilor, ce include avizarea lor de catre presedintele Biroului Electoral Judetean, este 22 aprilie, ora 24.