Scandalul, deja binecunoscut dintre consilierul PSD Cristian Carjaliu si primarul democrat al localitatii Agigea, Ion Ionita, continua cu un nou episod. Consilierul pesedist acuza ca edilul isi vede nestingherit de abuzuri si falsuri, unele dintre ele comise chiar in 2007. Mai mult, Carjaliu ne-a declarat ca procurorii DNA Constanta au fost instiintati asupra acestor falsuri, ce privesc mai multe terenuri din extravilanul localitatii. Ba chiar consilierul arata ca arhitectul sef din cadrul Primariei Agigea si-a dat demisia, speriat de abuzurile la care l-a obligat Ionita. De partea cealalta, primarul sustine ca este cu "capul pe umeri" si toate actiunile sale au fost facute dupa o consultare prealabila cu legiuitorii. Cat priveste falsuri de care este acuzat, edilul sustine ca "toate sunt in inchipuirea lui Carjaliu" si il acuza la randul lui, de comiterea unor abuzuri.

Conflictul iscat intre edilul Agigei si unul dintre membrii Consiliului Local, pesedistul Cristian Carjaliu este departe de a se incheia. Si cum s-ar putea altfel, in conditiile in care cei doi nu mai sunt de mult adversari doar pe plan politic, ci lupta lor s-a mutat in planul penal. Cristian Carjaliu l-a acuzat de ultraj pe Selatin Veli, unul dintre prietenii edilului, spunand ca acesta l-a agresat verbal si fizic, in timp ce se aflau pe scarile sediului primariei. Ba mai mult, la Biroul Politiei Rurale Constanta se afla in cercetare un dosar in care primarul Ion Ionita este acuzat ca ar fi dat cu masina peste consilierul pesedist, ba chiar ca se afla la volanul autoturismului desi avea permisul de conducere suspendat. Consilierul Cristian Carjaliu spune ca este hotarat sa demaste ilegalitatile comise de primarul Agigei, chiar daca procurorii care instrumenteaza dosarele in care edilul este cercetat nu par sa dea semne ca vor sa se faca dreptate. Totodata, in opinia consilierului, primarul a inceput sa faca "ce vor muschii lui", fara sa-i pese de repercursiunile legii. "Chiar ne spune ca face ce vrea el si ca suntem zero in fata lui", a afirmat Cristian Carjaliu. Consilierul spune ca pana si localnicii au inceput sa bage de seama abuzurile comise de primar si sa i le semnaleze. "Vin oameni la mine si ma intreaba de ce lui cutarica i-a semnat niste acte false si lui nu-i semneaza! Si cum stau la 200 de metri de primarie, sunt oameni care imi lasa sesizarile lor in cutia postala", ne-a mai declarat Cristian Carjaliu. Potrivit consilierului pesedist, unul dintre ultimele falsuri comise de edilul Agigea privesc o serie de terenuri situate in apropierea Fabricii "Mineral Protan".

Arhitectul sef si-a dat demisia: de frica sau din cauza presiunilor ?

"Aceste cinci terenuri sunt situate la un kilometru de intravilanul localitatii si cu toate acestea, primarul a semnat documente, impreuna cu arhitectul sef Ovidiu Preva, prin care sustine ca terenurile ar fi in intravilan. A eliberat aceste adeverinte in fals si DNA-ul investigheaza si aceste aspecte", a aratat Carjaliu. Mai mult, consilierul spune ca arhitectul sef Ovidiu Preva si-ar fi dat demisia dupa cele intamplate, speriat de greselile pe care le-a facut. "Consiliul Local Agigea l-a atentionat pe primar inca de cativa ani sa realizeze Planul Urbanistic General, dar nu vrea. Ii este mai usor sa treaca in intravilan terenurile dupa cum vrea el si cand vrea el", a adaugat Carjaliu. Nemultumit ca nici unul dintre dosarele aflate pe masa procurorilor nu par sa-si gaseasca solutionare in viitorul apropiat, Carjaliu a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii. "Poate asa incep dosarele sa se miste!", a aratat consilierul. De partea opusa, primarul Ion Ionita sustine ca toate aceste abuzuri sunt doar in ....imaginatia bogata a consilierului PSD: "Toate sunt in inchipuirea lui. Daca ar putea, m-ar pune in catuse, dar nu poate pentru ca am facut totul cu capul pe umeri si m-am consultat cu legiuitorii. Carjaliu este un prost!". Cat priveste demisia arhitectului sef, cat si altor angajati ai Primariei, printre care se numara si contabila, acestia si-ar fi dat demisia din cauza presiunilor facute de consilierul local. Mai mult, si primarul Ionita are sa-i "reproseze" adversarului sau politic comiterea unor falsuri. Astfel, potrivit edilului local, Cristian Carjaliu ar fi depus, pe 16 aprilie a.c., o adresa la DNA Constanta prin care solicita lamuriri privind termenele de solutionare a dosarelor in care este cercetat Ion Ionita. Problema este insa, dupa cum ne-a declarat Ion Ionita, ca pesedistul ar fi semnat adresa sub titulatura "presedinte de sedinta". "A depus aceasta sesizare in numele Consiliului Local Agigea si s-a semnat ca fiind presedinte de sedinta. Dar aceasta problema nu s-a discutat in nici o sedinta a Consiliului Local!", a afirmat Ionita. Totodata, in ceea ce priveste acuzatiile care i se aduc, Ionita sustine ca a actionat legal.