TVR implineste anul acesta 50 de ani de la prima emisie. Drept urmare, reprezentantii postului public de televiziune si-au propus sa vina mai aproape de sufletele romanilor nu numai prin programe TV, ci si prin Caravana TVR 50.
In perioada 2-4 iunie, pe esplanada Teatrului National "Marin Sorescu", craiovenii vor putea intalni si chestiona vedete ale TVR (Catalin Maruta, Cosmin Cernat, Ruxandra Gheorghe, Iuliana Tudor, Gianina Corondan, Alexandra Velniciuc) si membri ai echipei TVR 50 cu privire la munca in televiziune. Pentru a fi mai usor de reperat, TVR-istii vor purta tricouri inscriptionate cu mesajul "Si eu lucrez in TVR. Intreaba-ma!". "50 de ore vom ramane in oras si vom fi alaturi de publicul din Craiova, care va putea pune intrebari despre ce inseamna munca in televiziune", a declarat Elena Stirbescu, unul dintre autorii si realizatorii proiectului Caravana TVR 50.
50 de ani de TVR, zece ani de TVR Craiova
Pe parcursul celor 50 de ore, in Craiova vor fi prezenti mari personalitati din Oltenia al caror destin este legat de TVR si care vor primi trofeul TVR 50 in cadrul unui spectacol organizat duminica, pe esplanada Teatrului National. Printre acestia se numara Iris si Felicia Filip, VH2, Talisman, Gil Dobrica, Ion Dolanescu, Adrian Paunescu, Sergiu Nicolaescu, Horia Moculescu. "La spectacol vor participa multi oameni dragi oltenilor. Una dintre surprize va fi reunirea echipei de fotbal Craiova Maxima pentru prima oara dupa 20 de ani. Din pacate, Tudor Gheorghe nu va putea fi prezent la Craiova, insa va avea o interventie in direct", a declarat Catalin Maruta, prezentatorul spectacolului.
Alta emisiune-spectacol va fi realizata si maine. Vor fi prezenti pe esplanada Teatrului National "Marin Sorescu" Maria Dragomiroiu, Niculina Stoican, Angelica Stoican, Vasilica Dinu, Mariana Ionescu Capitanescu, Gheorghe Rosca si Petrica Matu Stoian.
Craiova este cel de-al treilea oras vizitat de Caravana, dupa Timisoara si Iasi. "Cand alegem orasele, unul dintre criteriile de selectie e existenta studioului teritorial. Craiova merita insa un asemenea spectacol", a mai spus Stirbescu, potrivit careia, urmatoarele orase vizitate vor fi Cluj, Mamaia si Bucuresti.
Potrivit spuselor lui Traian Barbulescu, directorul TVR Craiova, 2006 este un dublu motiv de bucurie pentru televiziunea publica deoarece se implinesc 50 de ani de TVR si zece ani de TVR Craiova.