Intr-un final, dupa ce, in ultima perioada, Viorel Stanca a lansat o multitudine de "torpile" in directia lui Radu Capilnasiu, acesta a reactionat, organizand ieri o conferinta de presa. Pentru inceput, este necesar sa precizam ca cei doi mentionati sunt angrenati in competitia privind (re)castigarea functiei de presedinte al PD Salaj, confruntare transformata, cel putin in ultimul timp, intr-o adevarata lupta intr-un ring de box. Asa cum se intampla de obicei in atari conditii, ambii competitori si-au strans in jurul lor colegi de partid, delegati care sa-i voteze luna viitoare in cadrul Conferintei Judetene a PD Salaj. Astfel, sustinatorii celor doi se impart deja in doua grupari. Din nefericire, dupa cum se poate vedea, competitia dintre Stanca si Capilnasiu este presarata cu momente hilare, uneori jenante, momente care aduc fericire doar in randul membrilor altor partide, cum ar fi PSD si, de ce nu?, chiar PNL.
Alaturi de Radu Capilnasiu, la conferinta de presa a participat un alt membru PD, Emilian Gardan, despre care Viorel Stanca spune ca ar fi "creierul" grupului care il denigreaza. "Vizavi de declaratiile facute de presedintele PD Salaj, Viorel Stanca, aparute de altfel in presa locala, ne aratam surprinsi fata de aceste manifestari sau atitudini. Cu toate ca este normal ca in orice competitie sa existe unele tensiuni, mi se pare anormal ca acestea sa genereze atitudini de intimidare a unor colegi", declara Radu Capilnasiu. Cu alte cuvinte, democratul sustine ca Viorel Stanca a facut acele "presiuni" asupra unor colegi de partid, din considerentul potrivit caruia "cine nu-i cu mine, este imporiva mea". Totusi, Capilnasiu a refuzat sa-si exemplifice afirmatia, astfel ca nu am putut nota in carnetele nici un nume de democrat "presat": "Nu cred ca este cazul sa dam vreun nume, pentru a nu adanci si mai mult prapastia dintre noi".
Continuand seria contraatacurilor, Radu Capilnasiu a dorit sa demonteze afirmatiile contracandidatului sau, cum ca ar fi sprijinit de anumite persoane din afara PD. Mai mult, aspirantul la cea mai inalta functie in PD Salaj sustine ca, indiferent de rezultatul alegerilor, va ramane in partid, cu conditia sa nu fie desemnat "persona nongrata".
Constient de pozitia in care se afla, Radu Capilnasiu marturiseste ca lupta sa cu Viorel Stanca este, oarecum, inegala: "Recunosc ca am pornit in aceasta competitie cu un handicap. Fiind presedintele PD Zalau, nu am avut tangente prea multe cu reprezentantii organizatiilor din teritoriu".
Luand si el cuvantul, Emilian Gardan spune ca doar doi oameni din PD Salaj au avut curajul sa-i spuna lui Viorel Stanca faptul ca sunt de cealalta parte a baricadei: "Din PD, doar doi oameni au avut curajul de a spune ca-l sustinem pe Radu Capilnasiu: eu si primarul orasului Simleu Silvaniei, Septimiu Surcas. Totusi, in loc sa aprecieze sinceritatea noastra, Stanca a luat aceasta marturisire ca pe un afront personal, ceea ce da dovada de un oarecare infantilism politic".
Pe de alta parte, Radu Capilnasiu precizeaza ca relatiile sale cu Stanca nu au fost intotdeauna amicale, intre ei existand, uneori, chiar inaintea declansarii competitiei, unele divergente de opinii: "Pe parcursul timpului, noi doi nu am fost pe aceeasi lungime de unda de mai multe ori. Totusi, intr-un partid democratic, este normal sa existe si idei diferite". Cu toate acestea liderul pedist il acuza pe Stanca de lipsa de comunicare cu membrii Biroului Permanent Judetean, fenomen pe care intentioneaza sa-l elimine, o data cu accederea sa in functia de presedinte al PD Salaj. Insa, pentru a ajunge acolo, trebuie ca, mai intai, Radu Capilnasiu sa primeasca avizul Biroului Permanent National (BPN) al PD, tocmai pentru a putea candida la aceasta functie. Cert este ca, pana acum, Capilnasiu nu si-a depus dosarul la Bucuresti, insa va indrepta acest lucru in saptamana in curs. "Nu am primit inca avizul BPN pentru ca nu mi-am depus inca dosarul de candidatura. Sunt convins ca nu vor fi nici un fel de probleme in acest sens, atata timp cat indeplinesc criteriile cerute in Statut", afirma Capilnasiu. In final, intrebat daca doreste sa-i transmita ceva contracandidatului sau, Viorel Stanca, Radu Capilnasiu spune: "Daca ar fi sa-i transmit ceva, o voi face la ''". No comment.