Sortii au ales: Reprezentantii Partidului Democrat vor ocupa prima pozitie pe buletinele de vot la alegerile pentru Parlamentul European. Pozitiile care revin candidatilor au fost stabilite miercuri printr-o extragere desfasurata de catre Biroul Electoral Central.
In ceea ce priveste campania pentru alegerile europarlamentare, Sorin Frunzaverde, unul dintre candidatii democrati, spera ca aceasta va fi o campanie electorala civilizata, dar avertizeaza ca, in cazul unor atacuri la adresa partidului, partidul sau nu va ramane dator.
"Ce pot sa va spun este ca PD va face o campanie pozitiva, vom vorbi de constructie, nu de ceilalti, pentru ca in Romania ne-am obisnuit sa vorbim foarte mult de ceilalti, nu de noi insine. Noi vom vorbi de constructiile pe care ni le asumam", a declarat Frunzaverde miercuri intr-o conferinta de presa la Sibiu. Referindu-se la eventuale atacuri lansate de alte partide, Sorin Frunzaverde spera ca democratii vor raspunde cu eleganta, fara sa ramana insa datori. "Sper ca va fi mult mai civilizata campania decat ce am avut pana acum. Niciunde in Europa campaniile nu sunt atat de murdare ca la noi, si eu cred ca avem ocazia, depinde insa foarte mult de reprezentantii de pe liste ai partidelor, sa dovedim ca si din acest punct de vedere ne apropiem de standardele europene, cu atat mai mult, cu cat in acest caz si miza ar tebui sa ne predispuna la o asemenea campanie", a mai spus Frunzaverde.