HotNews informeaza: Din partea PNTCD, la scaunul de primar, candideaza sindicalistul si folcloristul Doru Dancus.
Doru Dancus a ajuns sa fie candidatul PNTCD dupa ce mai multe factiuni din cadrul gruparii politice au incercat fiecare sa-si impuna propriul candidat, unul din numele vehiculate a fost cel al fostului ministru al agriculturii, Ioan Avram Muresan, recent condamnat la 7 ani de inchisoare cu executare pentru coruptie.
Doru Dancus este presedinte al Sindicatului Tehnic Romtelecom Maramures, functie pe care o ocupa din 2003 si pana in prezent, a fost implicat in diverse activitati socio-culturale pentru sprijinirea si promovarea valorilor si obiceiurilor traditionale maramuresene si este casatorit cu Iuliana Dancus, directoarea Ansamblului Folcloric Transilvania din Baia Mare.
Pe afisul electoral al candidatului Doru Dancus apare sloganul "Doru dupa Anghel", facandu-se trimitere la fostul primar al orasului Baia Mare, Cristian Anghel.
Partidul Verde si-a desemnat candidatul la primarie in persoana lui Petru Tomoioaga (68 de ani), doctor inginer specializat in silvicultura. Tomoioaga beneficiaza si sprijinul Partidului Ecologist Roman. Partidul Verde mizeaza pe prezenta in campania electorala a cunoscutului comedian Mugur Mihaiescu, in prezent presedintele Partidului Verde.
Lista candidatilor se incheie cu Ciprian Vasile Chereches, din partea PRM.Cirprian Vasile Chereches are 24 de ani si este directorul unei agentii de brokeraj.