Ieri, dupa candidatii PSD, de la ora 11:00, la Biroul Electoral de Circumscriptie nr. 5 Bihor si-au depus lista cu candidati si reprezentantii PNL. Acestia au modificat in ultimul moment lista, trecandu-l, in locul actorului Daniel Vulcu, pe juristul Octavian Dan.
Secretarul de stat in Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile Lucia Varga, vicepresedintele AVAS Emil Bentan si viceprimarul municipiului Oradea, Gheorghe Carp, se afla pe lista PNL Bihor pentru alegerile parlamentare.
Lista candidatilor a fost schimbata in ultimul moment, locul lui Daniel Vulcu, actor la Teatrul de Stat din Oradea, care ar fi trebuit sa candideze pentru un mandat de deputat, fiind luat de juristul Octavian Dan, consilier municipal.
Octavian Dan a declarat ca schimbarea a fost necesara deoarece Daniel Vulcu "are in derulare un proiect cultural pe care nu l-ar putea pune in aplicare plecand la Bucuresti", dar si pentru ca, dintr-o analiza, a rezultat ca el ar putea obtine mai multe voturi in colegiul respectiv decat colegul sau actor.
"Eu locuiesc in cartierul Nufarul de 27 de ani si am ajuns la concluzia ca as putea obtine mai multe voturi", a spus Octavian Dan.
La randul sau, presedintele PNL Bihor, deputatul Cornel Popa, a declarat ca schimbarea a fost justificata de o analiza in cadrul organizatiei municipale a partidului, finalizata cu acelasi rezultat.
"Credem ca, astfel, organizatia municipala isi poate mari potentialul, iar noi o sa obtinem mai multe voturi", a spus Popa.
Liderul liberalilor bihoreni a declarat ca obiectivul alegerilor este castigarea unui mandat de senator si trei de deputat.
Candidatii PNL Bihor la Senat sunt vicepresedintele AVAS Emil Bentan (Colegiul 1 Sacuieni-Marghita), deputatul Cornel Popa (Colegiul 2 Alesd-Beius-Stei), Smaranda Scridon, seful Directiei Generale a Finantelor Publice Bihor (Colegiul 3 Salonta-Oradea-Sud) si viceprimarul municipiului Oradea, Gheorghe Carp (Colegiul 4 Oradea).
La Camera Deputatilor candideaza Marcel Sas, directorul Liceului Agricol din localitate (Colegiul 1 Marghita), Daniel Negrean, inspector scolar general adjunct (Colegiul 2 Sacuieni-Diosig), Lucia Varga, secretar de stat in Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (Colegiul 3 Alesd), Nicolae Jolta, om de afaceri (Colegiul 4 Beius-Stei), Claudia Vlas, secretar de stat, presedintele Agentiei Nationale pentru Egalitatea de Sanse (Colegiul 5 Ceica-Holod), deputatul Valeriu Boeriu (Colegiul 6 Salonta), juristul Octavian Dan, consilier municipal (Colegiul 7 Oradea Nufarul), deputatul Eduard Hellvig (Colegiul 8 Oradea Rogerius) si Mircea Malan, avocat (Colegiul 9 Oradea Centru-Velenta).