Surse din cadrul PSD au anuntat ca cel mai mare partid de opozitie il va desemna pe Miron Mitrea candidat la Primaria Capitalei, pentru a face fata unei lupte grele cu democrat-liberalul Vasile Blaga si cu liberalul Ludovic Orban. "Miron Mitrea este in mod sigur candidatul PSD la Primaria Bucurestiului. El este cert", au declarat surse din conducerea PSD, anuntul oficial urmand a fi facut joi sau vineri, dupa o sedinta a CEx Bucuresti, care va avea loc inaintea Comitetului Executiv National.
Desi a fost initial preferat la Capitala, Marian Vanghelie se va bate in continuare pentru sectorul 5, in vreme ce Neculai Ontanu are sprijinul partidului pentru candidatura la sectorul 2. Totusi, Vanghelie nu si-a exprimat fara echivoc acceptul de a candida la Primaria Sectorului 5, surse din anturajul acestuia aratand ca acesta ia inca in calcul ideea de a candida pe lista de consilieri generali, in ideea promovarii in campania electorala a unui mesaj centrat pe tandemul Mitrea primar - Vanghelie viceprimar sau chiar aceea de a candida pentru un mandat de senator.
Sursele citate au aratat ca secretarului general al PSD, Titus Corlatean, si vicepresedintilor Cristian Diaconescu si Victor Ponta li s-a propus sa candideze pentru primarii de sector, toti cei trei refuzand.
Presedintele PSD Mircea Geoana a evitat sa confirme daca Miron Mitrea va fi candidatul partidului la Primaria Capitalei, precizand doar ca o conditie obligatorie pentru un candidat este sa aiba sustinerea organizatiei din Capitala si ca anuntul oficial va fi facut la sedinta CEx de vineri.