Administratia locala a comunei Tuzla a demarat o serie de proiecte menite sa imbunatateasca aspectul localitatii. Printre acestea se numara, dupa cum ne-a declarat primarul Avram Ghebenei, realizarea retelei de canalizare, amenajarea bordurilor si a trotuarelor, cat si ridicarea a inca patru sali de clasa pentru scoala din comuna. In momentul de fata toate aceste proiecte sunt demarate, in buget fiind prevazute fonduri pentru finalizarea lor in cursul acestui an.
Precum in anii trecuti, edilii comunei Tuzla, sunt preocupati ca pana la Sarbatorile Pascale, localitatea sa fie infrumusetata. Drept pentru care, la ora actuala se lucreaza la restaurarea bordurilor si trotuarelor, cat si la curatarea si intretinerea drumurilor secundare si a soselei nationale. Mai mult, potrivit primarului Avram Ghebenei, in cel mai scurt timp vor fi varuiti copacii si bordurile, pentru a da comunei o imagine adecvata, de curatenie. Nici lucrarile de infrastructura nu sunt lasate deoparte. Astfel, in bugetul local au fost prevazute pentru acest an 12 miliarde de lei, care reprezinta prima transa din fondurile prevazute pentru realizarea retelei de canalizare. "Proiectul este in valoare de aproape 40 de miliarde de lei, ne-a fost aprobat in cursul anului trecut si in prezent se lucreaza pentru a se realiza in cel mai scurt timp lucrarile. Am stabilit strazile cuprinse in proiect, este vorba mai precis de 15,5 kilometri de canalizare. Cum nu sunt toate strazile incluse, intentionam ca in curand sa extindem proiectul", a mai adaugat edilul local. Mai mult, un alt proiect aflat in agenda de lucru a administratiei locale este marirea capacitatii scolii din localitate.

Vizita lui Bush alunga masinile de pe marginea soselei

"In prezent nu avem probleme cu scoala, caci am modernizat-o in urma cu cativa ani. Au fost montate ferestre cu tamplarie termopan si a fost dotata cu calculatoare. De asemenea, am avut grija sa reabilitam si gradinita. Intentionam insa sa mai ridicam inca patru sali de clasa, dintre care doua laboratoare. Este un proiect facut in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Constanta, care va asigura de altfel si finantarea", a mai afirmat Avram Ghebenei. In alta ordine de idei, pregatirea terenurilor pentru culturile de vara poate constitui o problema, motiv pentru care reprezentantii Primariei Tuzla si-au luat masurile de precautie. "Am format echipe care merg prin comuna, prin sate, pentru a le atrage atentia localnicilor sa nu dea foc vegetatiei uscate sau miristilor fara a respecta conditiile impuse de lege. Pana acum nu am avut astfel de probleme, pentru ca am fost prevazatori, dar le facem instructajul si pentru mai tarziu", a mai declarat Ghebenei. Avand in vedere iminenta apropierii vizitei presedintelui George Bush in judetul Constanta, si in comuna Tuzla pregatirile sunt in toi. "In aceasta dimineata (n.r. ieri, 24 martie a.c.) a avut loc o sedinta la care a luat parte si Politia Comunitara si s-au pus la punct masurile pe care le vom lua. Acestea vor viza in mod special drumul national. Astfel, vom discuta cu locatarii sa nu-si parcheze autoturismele pe marginea soselei in zilele de 1 si 2 aprilie, dar si cu proprietarii magazinelor pentru a-si face aprovizionarea din vreme", a aratat primarul Ghebenei.