Campania electorala de la Colonesti s-a transformat vineri intr-un camp de lupta. Sase  participanti la manifestatie au ajuns la spital cu rani dupa o rafuiala intre membrii PSD si PD-L.


O noua campanie electorala cu bataie si focuri de arma a avut loc vineri, in comuna Colonesti, judetul Olt. Aflati intr-un mars electoral prin comuna, membrii PSD s-au luat la bataie cu cei de la PD-L. Sase dintre participanti au ajuns la spital raniti, in urma unui conflict cu cei din tabara adversa, care lipeau afise electorale.
Preotul din comuna Tufeni, Costinel Petrisor Alexandrescu, participant la mars si simpatizant PSD, a scos arma si a tras in plina strada. Incidentul a avut loc dupa ce conducatorul unui autoturism i-a reprosat preotului ca persoanele prezente la manifestatie au ocupat tot drumul si nu poate trece cu masina.

De la campanie, la spital

Politistii sositi la fata locului au stabilit ca a fost tras un foc de arma in plan vertical. Nimeni nu a fost ranit. „În timpul desfasurarii unei manifestatii electorale, unul dintre participanti a tras un foc de arma, cu un pistol neletal cu bile de cauciuc, in plan vertical“, a declarat comisarul Claudia Radu, purtatoarea de cuvant a Inspectoratului de Politie Judetean Olt.
În urma unei incaierari intre cele doua tabere, sase participanti la manifestatie au fost raniti. Victimele implicate in scandal - fostul sef al Politiei Comunitare Slatina, Cornel Stana, Nicolae Duican, Victor si Iulius Oancea, preotul Costinel Petrisor Alexandrescu si Marius G. - au fost transportate la spital, unde medicii au decis ca nu necesita internarea.

„Oameni de nimic“

Scandalul de la Colonesti a inceput din cauza marsului pornit prin comuna de reprezentantii PSD, iar in centrul atentiei s-a aflat fostul primar din Colonesti, Nicolae Stan, zis „Bula“, actual deputat. Potrivit unor surse neoficiale, acesta este suparat ca social-democratii incearca sa castige postul de primar, ramas vacant. Nicolae Stan spune insa ca membrii PSD au inceput scandalul.
„Sunt niste oameni de nimic. N-ati vazut imaginile? Daca nu eram atent, poate acum eram mort. Stana, care a fost la Politia Comunitara la Slatina, era sa dea cu masina peste mine“, a declarat deputatul PSD.
Politistii care au mers la fata locului pentru cercetari spun ca preotul detine legal arma. Ramane insa ca oamenii legii sa stabileasca daca pistolul a fost folosit legal. În caz contrar, Costinel Petrisor Alexandrescu risca inchisoarea, iar arma va fi confiscata de politie, dupa cum a precizat comisarul Claudia Radu. Arma si cele sase cartuse au fost ridicate de politie, iar preotul si celelalte persoane implicate in conflict sunt cercetate.