Sala Teatrului National din Bucuresti a fost neincapatoare, simbata, pentru democratii veniti din intreaga tara pentru a-l sustine pe presedintele suspendat Traian Basescu. Intentia pedistilor aflati la finele saptaminii trecute la Bucuresti a fost aceea de a-i arata "marinarului" ca nu este singur in lupta sa cu "noua coalitie" din Parlament.

Cum era de asteptat, la eveniment au participat si liderii celor mai importante partide populare din Europa. Acestia au inaintat in discursurile lor ideea ca Basescu trebuie sa se intoarca pe scaunul de sef de stat pentru a continua lupta inceputa impotriva "marilor corupti".

Cuvintele mari nu au lipsit nici din discursul lui Traian Basescu. Omul politic a tinut sa sublinieze ca va continua lupta cu zmeii coruptiei pentru ca nu se poate desparti de Romania. Acelasi Basescu a tinut sa spuna si ca, desi din punct de vedere politic si ideologic partidele care au complotat pentru a-l suspenda nu au nici un punct comun, exista ceva care ii leaga pe adversarii sai politici: coruptia. "Vreau sa spun ca nu toti cei 322 de parlamentari care au votat pentru suspendarea mea sint corupti. E vorba aici de liderii de partide", a precizat Traian Basescu.

Una peste alta, Basescu a anuntat ca este decis sa lupte pentru a cistiga referendumul si apoi pentru a-i pedepsi pe marii corupti care l-au suspendat. "Voi cistiga referendumul si cei care m-au suspendat nu vor avea nici o sansa pentru un viitor ticalosit", a declarat Basescu.

"Mai avem pina la democratie"

Liderul local al PD, Mircea Toader, ne-a declarat ca tara noastra inca se afla departe de ceea ce inseamna stat democratic. "Nu putem spune ca avem o democratie daca un grup de interese, in spatele unor lideri de partid, hotarasc soarta Romaniei", este de parere Mircea Toader.

Legat de lupta impotriva marilor corupti, presedintele Organizatiei Judetene PD a precizat ca, daca va cistiga referendumul, Basescu va declansa procedurile de organizare a referendumului privind introducerea votului uninominal. "Daca noua majoritate parlamentara se va opune, PNL, PSD, PC, PRM vor fi terminate din punct de vedere politic. Acesta este urmatorul pas pe care il va face Basescu. Presedintele a spus deja ca el si Guvernul Tariceanu pot colabora doar daca interesele celor doua parti sint identice cu cele ale cetatenilor", ne-a declarat Mircea Toader.

Basescu a iesit in fata si trage cu toate tunurile in directia marilor corupti. Daca dupa 19 mai isi va pastra scaunul, presedintele le va cere parlamentarilor sa introduca votul uninominal.