Deputatii vor participa, luni, la festivitatile de deschidere a noului an scolar, astfel ca saptamana viitoare vor avea sedinte de plen doar doua zile, marti si miercuri, cand vor dezbate motiunile simple ale PSD si PDL pe tema educatiei, a anuntat secretarul Camerei Valeriu Zgonea.
"Luni - activitate, toata lumea in teritoriu, marti, de la ora 12.00 - Birouri permanente reunite, pentru a stabili agenda si cererea presedintelui Romaniei, Traian Basescu (de a adresa un mesaj Parlamentului - n.r.)", a anuntat, miercuri, Valeriu Zgonea, dupa sedinta Biroului Permanent al Camerei.
El a precizat ca marti, 16 septembrie, va fi dezbatuta in plen motiunea simpla depusa de PSD "Guvernarea de dreapta - un esec pentru educatie", iar miercuri, 17 septembrie, cea initiata de PDL, intitulata "Nesansa invatamantului romanesc. Guvernul PNL si Cristian Adomnitei au adus educatia in pragul colapsului".
Zgonea a admis ca agenda deputatilor este incarcata, aflandu-se pe ordinea de zi 120 de proiecte de legi, 250 de propuneri legislative care au termenul depasit si 6 la care plenul nu a dat al doilea termen de raport.
De asemenea, joi si vineri deputatii vor avea activitati in teritoriu.