Social-democratii s-au intalnit luni seara pentru a lua primele masuri dupa anuntarea sustinerii candidaturii lui Sorin Oprescu pentru Primaria Capitalei si l-au nominalizat pe senatorul Miron Mitrea drept seful campaniei electorale a partidului pentru alegerile locale din Bucuresti, potrivit Mediafax. Miron Mitrea a mai condus campania lui Cristian Diaconescu pentru Primaria Capitalei in 2008 si pe cea a PSD pentru alegerile parlamentare.
"Voi fi coordonatorul campaniei PSD pe Bucuresti si implicit ma voi ocupa si de campania candidatului Sorin Oprescu. In zilele urmatoare voi stabili echipa cu care voi lucra, urmeaza sa am o discutie si cu Andrei Chiliman. Ne apucam de treaba, deoarece urmeaza o campanie complicata pentru USL, nu este o treaba usoara", a declarat pentru gandul.info Miron Mitrea, cel care spune ca in alegerea sa a contat, pe langa experienta, si increderea.
"Victor Ponta m-a propus, Sorin Oprescu a fost de acord, la fel si Crin Antonescu", a subliniat Miron Mitrea.
"Cel care l-a dorit pe Mitrea sef de campanie a fost chiar Sorin Oprescu. Victor Ponta ne-a anuntat despre aceasta intentie a primarului Capitalei", au declarat surse din conducerea PSD.
O a doua mutare decisa luni seara o constituie stabilirea unor coordonatori pentru fiecare organizatie a PSD din Bucuresti. Astfel, vicepresedintele Titus Corlatean se va ocupa de Sectorul 1, Rodica Nassar - Sectorul 2, Robert Negoita - Sectorul 3, Corina Cretu - Sectorul 4, Marian Vanghelie - Sectorul 5 si Ecaterina Andronescu de Sectorul 6: "Eu voi raspunde pentru rezultatele filialei. Trebuie sa ne apucam de treaba", a declarat pentru gandul.info vicepresedintele Robert Negoita.
De asemenea, s-a discutat si posibila nominalizare a lui Ionut Vulpescu pentru functia de purtator de cuvant al PSD Bucuresti.
O a treia masura luata la nivel organizatoric o constituie intarirea echipei Secretariatului general la nivel national. La ultima sedinta a Comitetului Executiv, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a criticat activitatea Secretariatului General, afirmand ca filialele nu sunt pregatite pentru alegerile de anul viitor. Pentru intarirea echipei de la Secretariatul General a fost propus Eugen Bejinariu care va ocupa functia de secretar executiv la nivel national pe probleme organizatorice. "Bejinariu se va ocupa si de relatia cu PSD Bucuresti", au declarat surse din conducerea PSD.
Echipa de campanie coordonata de Miron Mitrea urmeaza sa fie definitivata in urmatoarele saptamani.