Patriarhia Romana si Secretariatul General al Camerei Deputatilor s-au inteles in ceea ce priveste ridicarea Catedralei Mantuirii Neamului, astfel incat in cel mai scurt timp posibil va fi semnat protocolul de predare-primire a terenului de pe Calea 13 Septembrie.
Decizia a fost luata ieri la sediul Ministerului Culturii si Cultelor, in timpul unei intalniri la care au participat reprezentanti ai principalelor institutii implicate in proiectul de construire a Catedralei Mantuirii Neamului. Potrivit lui Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii si Cultelor, in cadrul discutiilor accentul s-a pus in primul rand pe finalizarea formalitatilor legale pentru construirea lacasului de cult.
In privinta fondurilor solicitate de Secretariatul General al Camerei Deputatilor, cele 15,3 milioane RON, pentru predarea si amenajarea terenului pe care ar urma sa fie ridicat lacasul de cult, Adrian Iorgulescu a precizat ca "suma a fost mult supraevaluata" si "ar putea sa nu mai fie necesara".
Cat priveste demararea efectiva a lucrarilor la constructia lacasului de cult, Iorgulescu a spus ca "ii este greu sa faca o estimare", dar, daca lucrurile vor merge bine si proiectele se vor finaliza rapid, in primavara ar trebui sa inceapa. (C.A.)