Consiliul Judetean Gorj nu va mai finanta din sezonul urmator echipa de fotbal Pandurii Targu Jiu, la care avea o contributie de 500.000 de lei, in calitate de asociat.


Consiliul Judetean (CJ) Gorj ia masuri pentru a face fata crizei financiare si reduce cheltuielile la anumite capitole. Institutia este unul dintre finantatorii Clubului de fotbal Pandurii Lignitul Targu Jiu si, prin statut, are obligatia sa vireze in contul echipei din Liga I o anumita suma de bani. Din cauza crizei economice, institutia condusa de Ion Calinoiu nu isi va mai asuma aceasta obligatie, incepand cu anul competitional 2009-2010. Consiliul Judetean Gorj nu va mai figura nici printre asociati la clubul de fotbal la care presedinte este Marin Condescu, nemaifiind astfel obligat sa cotizeze din bani publici.
Potrivit sefului CJ Gorj, Ion Calinoiu, nu s-a putut ajunge la nici un compromis pentru ca institutia sa continue sa ajute financiar echipa de fotbal din Targu Jiu, intrucat legislatia prevede reducerea cu 15% a cheltuielilor cu alte activitati, decat cele strict legate de administratia publica locala.

Nu vor sa renunte la finantarea baschetului si a handbalului

Ion Calinoiu a declarat ca nu a avut de unde sa reduca din cheltuieli decat de la echipa de fotbal. Seful Consiliului Judetean Gorj spera ca institutia pe care o reprezinta sa nu renunte sa finanteze miscarea sportiva din judet si sa poata contribui, in masura posibilitatilor, la bugetele echipelor de handbal si baschet ce evolueaza in primele esaloane.
"Consiliul judetean nu va mai finanta echipa de fotbal Pandurii Targu Jiu in campionatul 2009-2010, din cauza crizei financiare. Nu trebuie sa se supere nimeni de la Pandurii, dar Legea bugetului din acest an prevede reducerea cheltuielilor cu 15% si nu avem de unde sa scoatem banii sa ne asiguram contributia. Nu puteam sa reducem cheltuielile cu administratia, pentru a da bani la fotbal. Era anormal sa se intample acest lucru. Nu este bine ca s-a ajuns in aceasta situatie, pentru ca sportul este important. Nu vom mai face parte din sezonul urmator din randul finantatorilor echipei Pandurii si s-a refacut lista cu asociatii. Noi am finantat echipa inca din momentul in care a intrat in Divizia B. O sa discutam cu consilierii judeteni sa vedem cum putem asigura fonduri pentru echipele de handbal si baschet, in functie de ce se discuta si la complexurile energetice, care asigura, de asemenea, finantarea", a declarat Ion Calinoiu.

Adio, locuri la loja!

Decizia Consiliului Judetean Gorj de a nu mai contribui la bugetul Clubului Pandurii nu ii multumeste pe conducatorii echipei de fotbal, care ameninta ca nu le vor mai oferi consilierilor judeteni locuri la loja, iar acestia vor fi pusi in situatia de a-si plati biletele, la meciurile pe care formatia le va disputa pe teren propriu.
"In cazul in care consiliul judetean nu ne mai sprijina, loja pe care o au ei o inchiriem pe mai multi bani decat ar da ei. Au 40 de locuri cei de la consiliul judetean. Pentru zece locuri firma Byons a platit 150.000 de lei, iar Artego - 200.000 de lei pe loja si 400 de abonamente la tribuna 0. Noi avem nevoie de minimum cinci milioane de euro pentru a evolua in Liga I. De la sponsori incasam circa un milion de euro", a mentionat Marin Condescu, presedintele Clubului Pandurii Lignitul.
In replica, Ion Calinoiu a afirmat ca, daca nu vor mai avea locuri in loja, consilierii isi vor cumpara bilete. "Asta e situatia. Nu stiu cate locuri aveam noi repartizate: 15, parca. Imparteam loja impreuna cu primaria. Cei care vor sa vina la meci sa isi cumpere bilete", a spus seful Consiliului Judetean Gorj.
In campionatul 2008-2009, din care mai sunt de disputat trei etape, Pandurii Targu Jiu a avut sapte finantatori: Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, Complexurile Energetice de la Rovinari si Turceni, Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia, Consiliul Judetean Gorj, Consiliul Local Targu Jiu si firma Artego, precum si doi sponsori: Riviera Group si Energy Holding. Pandurii Targu Jiu este in prezent echipa din Liga I cu cei mai multi finantatori de stat.