Lector univ.dr. Adrian Tutuianu, senator PSD, a sustinut in Senat o declaratie politica intitulata "Stapanul amazoanelor", pe care o puteti citi in continuare.
'Declaratia de astazi mi-a fost sugerata de comportamentul abuziv, discretionar, al Robertei Anastase, in modul de a conduce Camera Deputatilor. Este aproape unanim recunoscut ca ilustra doamna s-a remarcat prin faptul ca, din 1990 incoace este presedintele cel mai abuziv si necunoscator al procedurilor parlamentare. Ultima isprava si cea mai elocventa - refuzul de a semna numirea lui Valer Dorneanu ca judecator al Curtii Constitutionale.
Doamna Anastase este una dintre preferatele sefului suprem, inscriindu-si cu succes numele in pleiada de starlete lansate de pe dealul Cotrocenilor.
Elena Basescu, Elena Udrea, Roberta Anastase, Monica Iacob-Ridzi, Mioara Mantale, Cristina Parvulescu, Georgia Gabriela Voicu, Anca Cristina Zevedei. Si inventarul ar putea continua. Ce au in comun doamnele si domnitele mentionate? Toate au obtinut functii si responsabilitati pe baza unui argument incontestabil: obedienta crasa, servilismul gretos fata de stapanul de la Cotroceni. Adaugati la fisa personala si nepriceperea dovedita in toate posturile ocupate si veti avea un tablou aproape complet al modului in care intelege Traian Basescu sa se inconjoare de profesionisti, cu ghilimele de rigoare. Interesanta ar fi o analiza a procedurii folosite in alegerea unor astfel de specimene, care mai de care mai "pricepute" in treburile tarii. Indraznesc sa intuiesc cateva probe ale exercitiului de recrutare.
Mai intai de toate, ar fi tupeul. Trebuie din belsug! Altfel cum sa reusesti sa treci cu vederea criticile intemeiate, iar tu, perfect incompetent, sa te faci ca ploua?! Stimati colegi, aruncati o privire pe numele de mai sus si va veti aminti, sunt sigur, ca ati fost martori, in repetate randuri, ai demonstratiilor de tupeu si nesimtire, dar si ai neprofesionalismului dus la extrem.
Nu e, insa, destul sa ai tupeu. El trebuie dublat de incompetenta. Obligatoriu. Aproape ca as crede ca e proba eliminatorie. Altfel, exista riscul ca infipte in vreun scaun caldut de sef, tinerele cadre chiar sa faca treaba. Iar asta e inadmisibil pentru PDL.
Si pentru ca am adus aminte de PDL, desi imi promisesem o cura de dezintoxicare, o alta proba la care sunt supuse este atasamentul fata de partidul oranj. De fapt, nu atat fata de partid, cat fata de presedintele oranj. Si nu ma refer la Emil Boc pe care nu-l putem suspecta ca ar fi presedinte de ceva. Slugarnicia in raport cu Traian Basescu este, cumva, mandria CV-ului. De ea depinde ca tinerele amazoane din armata prezidentiala sa fie luate in seama. Restul vine de la sine: ministere, agentii, Aston Martin, Vuitton, Prada si alte bagatele.
Acum aproape 2000 de ani, Caligula intra intr-o ridicola nemurire ridicandu-si calul la rang de senator. Desi ceea ce se intampla astazi in Romania dominata de Traian Basescu ne pune pe ganduri, refuz sa cred ca vom trai clipa in care, din dorinta acestuia de a avea un Parlament supus, armasarii Mariei Basescu si Elenei Udrea vor depune juramantul in fata natiunii. '