Birourile Permanente reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului au decis, luni, ca votul in plen asupra Cabinetului Croitoru sa aiba loc miercurea viitoare, pe 4 noiembrie, iar audierile ministrilor propusi sa se desfasoare in aceasta saptamana, inclusiv vineri, daca va fi necesar.
Deputatul PNL Mihai Voicu a anuntat, luni, dupa sedinta Birourilor Permanente reunite ale celor doua Camere, ca s-a decis ca audierile ministrilor propusi de Lucian Croitoru sa inceapa miercuri dupa-amiaza si sa dureze pana vineri, daca se va considera necesar.
El a mai spus ca s-a decis ca sedinta de plen pentru votarea in legatura cu programul si componenta Cabinetului Croitrou sa aiba loc miercurea viitoare, pe 4 noiembrie.
Voicu a mai spus ca unii dintre ministri propusi nici macar nu si-au trimis CV-urile la Parlament.
Presedinta Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a reluat anuntul privind calendarul audierilor si al sedintei in plen.
Liderii grupurilor parlamentare PD-L au cerut in BP reunite ca audierea ministrilor Cabinetului Croitoru sa aiba loc rapid, in cateva ore, luni dupa-amiaza, iar votul in plen sa fie dat marti.
In schimb, doua dintre partidele noii majoritati parlamentare, PSD si PNL nu vor da aviz favorabil tuturor ministrilor propusi de Lucian Croitoru. Astfel, vicepresedintele PSD Victor Ponta a declarat ca parlamentarii social-democrati nu vor da aviz favorabil, la audierile din comisii, niciunui ministru propus de premierul-desemnat, Lucian Croitoru, cu o singura posibila exceptie: Bogan Aurescu. La randul lor, reprezentantii PNL au declarat ca nu vor da aviz favorabil niciunui ministru propus de PD-L.
Premierul desemnat, Lucian Croitoru, a anuntat, vineri, ca a transmis Parlamentului lista unui Guvern format din 14 ministere, din care fac parte 7 ministri din Cabinetul actual, cat si tehnocrati, precum Bogdan Aurescu si Mihai Seitan.