Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ieri, in deschiderea scolii de vara a partidului de la Vatra Dornei, ca formatiunea pe care o conduce trebuie sa reporneasca motoarele pentru a inlatura actuala Putere.

Geoana a criticat dur Coalitia de guvernamant, Alianta DA, dar si pe presedintele Traian Basescu, sustinand ca acestia au ca scop principal distrugerea PSD. "Desi am avut pierderi mari de primari si alesi locali, suntem in continuare cel mai puternic partid", a spus liderul PSD. El a sustinut ca PSD are in continuare cel mai mare numar de alesi locali, cel mai important grup parlamentar, motiv pentru care partidul are obligatia fata de populatia Romaniei sa vina cu un raspuns social-democrat la situatia tarii. Potrivit lui Geoana, proiectul PSD este de a face din Romania o tara in care sa se poata trai decent.
Geoana a sustinut ca, desi Alianta si-a facut "propaganda" electorala acuzand PSD ca fiind purtator al "raului" si partid de neocomunisti, actuala Putere este de fapt cea care a pus frane dezvoltarii Romaniei.
Basescu, om al trecutului
Liderul PSD a mai apreciat ca Traian Basescu nu are dreptul moral de a conduce tara, fiind "legat de structurile fostului regim totalitar". El a reamintit ca in ultima dezbatere televizata din campania electorala Basescu a spus: "Adriane, tara trebuie sa aleaga intre doi comunisti".
"Trebuie sa ne opunem acestor guvernanti, pericolul fiind excesul de neoliberalism si ca Romania sa fie guvernata egoist", a mai spus Geoana in discursul sau.
Presedintele PSD a adaugat ca nimeni si nimic nu va face ca actuala conducere a partidului sa nu-si poata duce mandatul pana la capat, de castigare a alegerilor. "PSD este in logica de campanie, guvernarea actuala fiind in faza de descompunere, iar pentru partid 2007 este un an de campanie electorala, pentru alegeri anticipate si pentru primele alegeri din Romania pentru Parlamentul European", a spus Geoana in finalul discursului.
Alternativa social-democrata
Presedintele PSD, Mircea Geoana, si mai multi membri din conducerea partidului, presedinti de filiale si parlamentari, dar si membri ai "Generatiei 2008" participa vineri si sambata la Vatra Dornei la scoala de vara a PSD. Printre participanti se numara ca invitat si presedintele Pro Democratia, Cristian Parvulescu.
Tema ßcolii politice de vara a PSD este "Alternativa social-democrata, provocari pentru PSD in Romania europeana".
In cadrul lucrarilor ßcolii de vara vor fi organizate instruiri tehnice cu purtatorii de cuvant, cu managerii de campanie electorala si cu reprezentantii "Generatiei 2008". In inchiderea ßcolii de vara de la Vatra Dornei, participantii vor adopta o declaratie politica.