Victor Ciutacu publica in Jurnalul National articolul "Epicureanul, Nevazutul/Neauzitul, Necuratul, Internetul, Bordura si Autostrada au fost remaniati. Ei si?", pe care il puteti citi in continuare.
'Sunt semne ca palatele Victoria si Cotroceni n-ar mai vorbi aceeasi limba.
Ca sa prinda gestul patriotic al PDL de a-si sacrifica ministrii pentru binele tarisoarei lor, in prime time si nu pe la miez de noapte, secretomania a disparut ca prin farmec, iar portocaliii au dat dezlegare la surse sa graiasca poporului.
Asa am aflat care sunt ministrii remaniati ai Guvernului Boc - Mihai Dumitru (Agricultura), Sebastian Vladescu (Finante), Mihai Seitan (Munca), Gabriel Sandu (Comunicatii), plus Adriean Videanu (Economie) si, intr-un final, Radu Berceanu (Transporturi), Ultimii doi au ales sa renunte la posturi din proprie initiativa.
Televizoarele patriei transmit in direct lupta oribila din PDL. Reforma statului a ajuns, pana si pentru naivii care cumparau vorbe mari in campaniile electorale, nimic altceva decat era de la bun inceput. O cafteala de cartier fara menajamente intre tabara Udrea (care vrea sa preia partidul si cascavalul) si faimoasa tripleta BVB. Ala mic s-a inhaitat pe fata cu vechea garda si nu vrea nici sa se dea dus, nici sa-i faca hatarul fostului stapan. Asa ca, inainte de mascarada cu asa-zisul vot democratic, i-a zburat preventiv pe doi dintre oamenii sprijiniti de Basescu, pe epicureanul plezirist Vladescu si pe anonimul nevazut si neauzit Dumitru. Iar Seitan de la Munca, alta unealta basesciana impusa discretionar de la Cotroceni peste capul baronilor, ca si fostii titulari de la Finante si Agricultura, a confirmat, evident, la televizor, acolo unde se conduce tara, ca a fost propus la remaniere.
E ca pe vremea lui Radu Vasile, cu diferenta ca Emil Boc e prea mic sa ia ficusul la subsori, asa ca sta agatat de el. Cutitareala pedelista dintre ai lu‘ Tiranozaurus Murfatlarus Rex si ai lu‘ Minimus Captivus merita urmarita si comentata cu detasare.
Daca dementa asta colectiva continua asa, iar Marele Papusar nu cumva face o ultima scamatorie pentru a relansa partidul portocaliu in perspectiva alegerilor din 2012, in doi ani vom avea, pe scena politica, o crunta lupta pentru transarea intaietatii si legitimitatii unui partid care va avea anvergura pe care o are astazi PNTCD. Si, peste toate, o tara falimentara fara drept de apel.'