Gandul.info : Cezar Preda si-a anuntat candidatura la CJ Buzau. Ion Vasile, UNPR: "Aveam o intelegere cu PDL si el a incalcat-o. Nu vreau sa mai am nimic in comun cu ei"
Liderul PDL Buzau, Cezar Preda, si-a anuntat joi candidatura la Consiliul Judetean Buzau, precizand ca mai are nevoie de acordul forurilor superioare ale partidului. Potrivit senatorului UNPR Ion Vasile insa democrat-liberalii au incalcat intelegerea dintre cele doua partide, el fiind propus pentru CJ, iar Preda la primaria municipiului.
"Sunt decis sa-mi asum o candidatura la CJ din partea PDL. Vine pe fondul balbaielilor din USL, a traseismului practicat de mult timp de unii politicieni buzoieni pentru a-si atinge interesele personale. Am sa anunt Colegiu Director al partidului ca-mi asum aceasta candidatura, urmand ca acest for sa ia decizia finala. Voi face ce imi cere partidul", a afirmat deputatul.
Cezar Preda sustine ca, desi nu a primit inca acordul colegilor, este sutinut de buzoieni. "Primarii mei ma vor pentru a intra in batalie. Ei nu admit, ei sunt curtati zilnic si invitati cu bani de ceilalti contracandidati. Singura ratiune ca sa-i tina uniti e sa candideze seful PDL", a declarat deputatul, adaugand ca actualul presedinte al CJ Buzau, Adrian Mocanu, nu va sustinut nici de PDL, nici de USL.
Decizia de a candida a venit din senin pentru liderul UNPR Buzau, Ion Vasile, care a declarat ca nu se astepta la asa ceva. "Noi aveam o intelegere cu PDL, care a fost parafata si celor de la Bucuresti: eu la CJ si Preda la municipiu. Daca ei au incalcat intelegerea, atunci ne vom reconsidera pozitia", a declarat pentru gandul Ion Vasile.
Totodata, senatorul a criticat pozitia PDL, punand accent pe consecventa lor politica "neinspirata". Din acest motiv, Vasile a spus ca-si va retrage sprijinul si ca nu ii va mai vota de acum inainte. "Fara UNPR, nu mai aveau nici guvernare, nici sustinere, nu asa se face intr-o coalitie. Noi pregatisem o strategie care astazi s-a schimbat radical. Va trebui sa ne vedem fiecare de drumul nostru. Nu mai vreau sa mai am nimic in comun cu ei", a mai spus senatorul.
In ce priveste candidatii la celelate judete, liderul UNPR Buzau a spus ca situatia nu este inca definitivata, cel putin in cazul lui, care a preluat organizatia in urma cu putin timp. "Unii au listele gata, dar eu mai am de lucru. Ne apropiem de final, iar candidatii vor fi anuntati in doua-trei saptamani", a adaugat Ion Vasile.