Deputatul PNL de Dolj Horatiu Buzatu a afirmat, vineri, ca schimbarea din fruntea Directiei Nationale Anticoruptie a lui Daniel Morar ar putea insemna inceperea cercetarilor in cazul unor "lideri marcanti ai PDL",.
Parlamentarul liberal a afirmat ca s-a indus gresit ideea ca la nivelul Comisiei Europene se doreste mentinerea in fruntea DNA a lui Daniel Morar. "S-a spus ca la nivelul CE se doreste ca Daniel Morar sa ramana in functia de conducator al DNA. Nicaieri in acest raport nu se precizeaza despre Daniel Morar. Nu apare numele lui Daniel Morar. Dimpotriva. Se vorbeste despre succesele pe care directia le-a avut la modul general, se vorbeste despre succesele pe care Guvernul le-a avut la nivel general, se vorbeste despre insuccesele sau inabilitatile Guvernului, cum se vorbeste despre disfunctiile prezente la nivelul DNA", a declarat Buzatu.
El apreciaza ca pentru CE nu are nicio importanta cine conduce DNA, atata timp cat este continuata reforma in justitie. "Cand se bate atata toba ca Daniel Morar trebuie sa ramana in functie pentru ca aceasta este parerea CE, mi se pare o afirmatie facuta cu prea mare larghete. In realitate, pozitia CE, care s-a exprimat ca atare, este ca nu are nicio importanta cine conduce institutia. Ceea ce este important pentru CE este ca, in Romania, reformele in justitie sa continue iar DNA sa aiba rezultate", a declarat deputatul PNL.
Buzatu sustine ca schimbarea lui Daniel Morar ar putea echivala cu inceperea cercetarilor in cazul unor membri de la varful PD-L. "Daca schimbarea din functie a lui Daniel Morar se va produce, asta ar putea sa insemne si inceperea cercetarilor in cazul unor lideri marcanti ai PD-L. Nu ma refer la cineva anume. Nu pot sa cred ca trebuie sa judecam totul in Romania in alb si negru. Tot ce este in afara Partidului Democrat este negru si tot ce este in interior este alb. Cei care se plimba la DNA sunt mai degraba de la alte partide, si nu de la PD", a declarat Buzatu.
Parlamentarul liberal compara actul de justitie, pe care l-ar produce schimbarea de la varful DNA, cu judecata de apoi a "bunului Dumnezeu" care nu tine cont de apartenenta politica a celui vinovat. "Daca s-ar schimba domnul Daniel Morar s-ar putea sa mai vedem si pe altii pe la DNA si este o chestiune care m-ar bucura. Asa cum bunul Dumnezeu nu ne va pune pe partide politice la judecata de apoi, cred ca si pe pamant, in zona lumeasca, nu trebuie sa existe niciun fel de politizare sau al vreunui acord, atunci cand vorbim de apartenenta politica a celui care se face vinovat de ceva anume", a spus Buzatu.
Deputatul PNL considera ca la numirea sefului DNA ar trebui ca factorul politic sa nu aiba nicio implicare. "Cred ca este o chestiune care trebuie lasata la indemana institutiilor abilitate de a se ocupa de aceasta posibila schimbare din functie. In ceea ce priveste PNL, au existent numeroase pozitii si numeroase voci, care s-au exprimat in a se lasa la liber aceasta decizie, decat a se implica intr-un anumit fel", a mai spus Buzatu.