DeCeNews informeaza: Armenii sparg grupul minoritatilor. Guvernul poate fi picat in Parlament

Conducerea Uniunii Armenilor s-a reunit miercuri pentru a stabili cum va vota la investirea guvernului Mihai Razvan Ungureanu. "Armenii au hotarat sa aiba o pozitie proprie, sa nu mai voteze ca grup al minoritatilor, ne-a declarat Varujan Vosganian.
"Astazi s-a reunit Colegiul Director si reprezentantii filialelor, hotarand in unanimitate cum va vota deputatul armean Varujan Pambuccian, a adaugat Vosganian. Nu pot sa va spun ce s-a hotarat, se va vedea in Parlament, dar repet, a fost unanimitate. M-am abtinut de la vot eu, ca membru PNL, si dl. Pambuccian, care solicita mandatul. Fiecare reprezentant al minoritatilor va vota separat, dupa cum ii dicteaza constiinta sau alte dicteuri, personale".
In momentul de fata, Puterea are un avantaj de 12 voturi in Parlament. Daca 13 persoane din grupul minoritatilor nationale, altele decat cea maghiara, respecta dorinta propriilor alegatori, picand guvernul, Mihai Razvan Ungureanu ramane la SIE, iar Romania mai face un pas spre anticipate. Este posibil, de asemena, ca unii deputati din arcul majoritar sa profite de prilej pentru a se delimita de dezastrul actualei guvernari.