Viceprimarul liberal Mircea Razvan Cristea sustine ca sefii Bucurestiului practica un tip modern de jaf asupra oraselor din provincie. Din punctul de vedere al omului politic penelist, administratia locala din Romania este "cenusareasa" administratiei romanesti. "Munca e cam aceeasi, dar in primarii lefurile sint mult mai mici decit in administratia centrala. Si din acest motiv oamenii foarte valorosi nu vin in aceste structuri. In plus suma bugetelor locale din toate orasele mari nu fac cit cel al orasului Bucuresti. Ca lucrurile sa fie clare, Capitala are 10% din populatia Romaniei, iar suma populatiei oraselor mari inseamna 40 de procente", a declarat Mircea Razvan Cristea. Penelistul considera si ca nu este normal ca un oras precum al nostru, care are un santier naval si un combinat siderurgic, sa detina un buget mult mai subtire decit cel al Capitalei. "Nu este normal ca toata tara sa-si imparta banii cu Bucurestiul", a subliniat liberalul.

Bucurestiul fura de la saraci

Penelistul si-a continuat tirul si a aratat ca, in timp ce edilii Bucurestiului se lafaie in banii primiti de la Guvern, administratiile locale se chinuie sa faca rost de bani pentru a putea co-finanta unele proiecte cu finantare europeana. "Bucurestiul are un buget foarte mare. Administratia de acolo are bani pentru co-finantarea unor proiecte importante. Mai mult decit atit, Primaria Generala a Bucurestiului functioneaza ca o banca, in timp ce noi trebuie sa facem eforturi mari pentru a suporta unele co-finantari. Nu este normal ca galatenii sa plateasca pentru bunastarea bucurestenilor. Decit sa dam bani pentru bugetul Bucurestiului, mai bine sa platim scolarizarea functionarilor care se vor ocupa de fonduri ale UE. Prin descentralizare ei au pastrat banii, iar noi sarcina. Nu in acest fel se face descentralizarea administratiei. Daca primim sarcini in plus trebuie sa primim si bani. Cei de la centru sint preocupati de cu totul alte probleme", a mai aratat Mircea Razvan Cristea.

Liberalii galateni au declarat razboi administratiei Capitalei si guvernantilor care pun, fara un motiv serios, Bucurestiul inaintea celorlaltor orase. Viceprimarul Cristea vrea ca din banii strinsi de administratia locala sa ramina la oras o cota mai mare pentru galateni.