Deputatul Adrian Nastase publica pe blog un text cu titlul "Dezbatere la Clubul Romania-UE", pe care il puteti citi in continuare.
"Dupa mai multe intalniri parlamentare la Bruxelles, aseara, am participat la o dezbatere legata de problematica europeana (Tratatul de la Lisabona, viziunea romaneasca, etc), organizata de Clubul Romania-UE.
Clubul, o initiativa a unor tineri romani entuziasti care lucreaza la institutiile europene, isi propune sa defineasca noi strategii pentru promovarea unei mai bune integrari a Romaniei in Uniunea Europeana.
Am fost impresionat de prezenta masiva a celor care incearca sa-si organizeze cariera profesionala in institutiile europene - guvernamentale sau neguvernamentale. Au participat peste 100 de tineri.
Au prezentat expuneri Norica Nicolai, Victor Bostinaru, Csaba Sogor (europarlamentari), Cristian Badescu - de la Reprezentanta noastra pe langa UE si Ovidiu Dranga - ambasadorul Romaniei in Belgia. Dezbaterea a fost deschisa de Andrei-Stefan Enghis, presedintele Clubului. Eu am vorbit despre experienta negocierilor cu UE, despre mecanismele institutionale interne si despre relatia institutiilor europene cu parlamentele nationale.
A urmat un segment foarte viu de intrebari si raspunsuri.
Sper ca macar o parte dintre acesti tineri, dupa ce vor fi dobandit experienta necesara la Bruxelles, sa se intoarca acasa pentru a lucra in domeniul accesarii fondurilor europene si al pregatirii deciziilor noastre pentru a valorifica mai bine calitatea de membru al Uniunii.
Sper, deasemnea, ca unii dintre ei sa faca si optiuni politice, astfel incat sa poata influenta procesul de modernizare a partidelor romanesti."