Social-democratii galateni, la fel ca si cei din intreaga tara, au iesit in strada pentru a imparti cetatenilor brosuri ce cuprind faptele si minciunile guvernarii PNL-PD. Presedintele Organizatiei Judetene a PSD Galati, deputatul Dan Nica, a caracterizat scurt actuala guvernare: "Mincinoasa si incompetenta". "La ora actuala pensionarii sint la limita supravietuirii, profesorii sint injositi, medicii si asistentele sint batjocoriti, incalzirea pentru perioada de iarna a devenit o problema nationala, iar spitalele au devenit adevarate lagare de exterminare", a precizat deputatul Dan Nica.

Brosurile care au fost impartite tuturor locuitorilor judetului cuprind date ale actualei guvernari, realitatea demonstrata de PSD prin acestea fiind una sumbra pentru romani. Actiunea de ieri a fost una la nivel national, astfel de brosuri, cuprinzind date despre situatia actuala din mediul rural, fiind distribuite in absolut toate localitatile judetului. "Actuala Putere este rupta de realitate. Din pacate 2007 va fi marcat de citeva esecuri care ne vor afecta pe toti. Prin politica actuala practicata de PNL si PD bogatii au devenit mai bogati, iar saracii au devenit mai saraci", a mai spus liderul social-democratilor galateni.

In zona rurala actiunea social-democratilor a fost sustinuta de presedintele executiv al PSD, Dorin Otrocol si de vicepresedintele Gheorghe Saghian, iar la Tecuci de senatorul Adriana Ticau.

"Am intilnit foarte multi tarani care au spus ca sint nemultumiti pentru ca nu au primit nici un fel de subventii. In iarna lui 2005 spre 2006 taranii si-au pus porumbul pe foc din cauza pretului foarte scazut al acestuia, iar anul acesta nu si-au putut infiinta culturi noi. Ceea ce este trecut in brosurile noastre este constatat acum in realitate", a precizat Gheorghe Saghian.