Blogul Roxanei Iordache: PONTA, MUTARE EXCELENTA. BASESCU, IN OFSAID
Premierul Ponta a fost de data aceasta cu folos maxim la Cotroceni. Maxim pentru Romania.
In sfarsit s-a dovedit pe deplin demn de functia de prim-ministru, printr-o mutare excelenta: fiind previzibil ca Basescu va vrea sa mearga la Consiliul European ca sa-si indeplineasca obligatiile fata de stapanii lui de la Bruxelles care l-au intors la Cotroceni impotriva vointei poporului roman, premierul Ponta l-a pus pe presedintele ilegitim Basescu in situatia de a nu mai putea actiona impotriva intereselor poporului roman.
Mai precis, i-a pus in vedere lui Basescu sa exercite dreptul de veto al Romaniei in fata proiectului van Rompuy, care echivaleaza cu un genocid la adresa Romaniei si a poporului roman.
Genial! Nu merge Ponta ca sa se bata alaturi de socialisti si liberali contra politicii de exterminare preconizata de famiglia "populara": il lasa pe Basescu in ofsaid, obligat sa transmita ca Guvernul Romaniei cere exercitarea dreptului de veto.
Cu alte cuvinte, Basescu, pe care PPE conta ca lacheu, e pus in situatia sa le strice ploile, in numele Romaniei.
Ofsaid mare de tot, cat inca doi ani la Cotroceni de la care poate sa-si ia adio.
E,probabil, cea mai patriotica mutare machiavelica, la care Basescu nu s-ar fi asteptat cat ii veacul. Ponta compenseaza din plin moliciunile anterioare.
Crin Antonescu a declarat ca Basescu va trebui sa exercite dreptul de veto al Romaniei, in cazul in care nu se renunta la masurile contrare interesului national al tarii noastre.
Bravo, Ponta! Asa te vreau! Ma bucur mult ca am ocazia sa salut o asemenea miscare super-inteligenta si patriotica.
Basescu n-are loc de-ntors, nu-si mai poate bate joc de Romania, pentru meschine interese personale si de gasca mafiota.
Uite ca Romania poate fi si actor, si inca unul principal, asa cum a promis Crin ca presedinte interimar, iesind din conditia de jalnic figurant in care a plasat-o regimul Basescu.
Asa vrem guvernarea USL, europeana si euroatlantica, in respectul intereselor nationale.