Scandalul Ridzi afecteaza imaginea PD-L pe zi ce trece si pune partidul intr-o situatie delicata. Deputatul PD-L, Brandusa Novac, a comparat-o pe colega sa de partid cu Maria-Magdalena.
"De ce intotdeauna cand cineva arunca cu pietre, sariti si ajungeti chiar sa-l sufocati pe omul respectiv? Daca dam timpul inapoi, acum 2000 de ani, acelasi lucru se intampla, era sau nu vinovat omul, mai intai se arunca cu pietre", a declarat la sedinta de astazi deputatul PD-L, Brandusa Novac.
Pe de alta parte, presedintele Organizatiei de Femei a PD-L, Sulfina Barbu, spune ca "scandalul Ridzi afecteaza imaginea PD-L care nu a avut astfel de situatii delicate in care sa existe suspiciuni la adresa unor lideri care ocupa si o functie de ministru".
Declaratia socanta a Brandusei Novac a fost facuta chiar in aceasta dimineata la Sinaia, unde democrat-liberalele au sedinta, in contextual in care PD-L cauta inlocuitor pentru Monica Ridzi, pe motiv ca scandalul legat de finantarea Zilei Tineretului a adus prejudicii prea mari de imagine partidului, iar schimbarea din functie a ministrului ar rezolva aceasta problema.
Cat despre comparatia cu Maria-Magdalena, trebuie sa recunoastem ca Brandusa are pe undeva dreptate, conform zicalei: "Gura pacatoasei adevar graieste". Deci, sa nu arunce cu pietre in Ridzi decat cei fara de pacat. Dar cu vamuirea de fonduri publice cum ramane?
Brandusa Novac este directoarea Circului Globus si deputata PD-L, avuta in vedere pentru a-l inlocui pe Theodor Paleologu la conducerea Ministerului Culturii, dupa ce prestatia slaba a ministrului pe bicicleta a produs nemultumiri in randul pedelistilor, dar si a electoratului PD-L.