Adeptii platformei liberale Stolojan-Stoica si liderii PNL au continuat si in weekendul care a trecut razboiul declaratiilor. De la Suceava, Theodor Stolojan si Gheorghe Flutur au atacat dur politica actualei conduceri a partidului, in timp ce in coltul opus, de la Constanta si Bucuresti, Puiu Hasotti si Adrian Iorgulescu au ripostat cu aceeasi intensitate.

Fostul ministru PNL al Agriculturii Gheorghe Flutur a declarat ieri, la o intrunire a Platformei Liberale la Suceava, ca PNL se comporta ca o "cetate asediata de bau-bau de la Cotroceni", facand "salturi mortale alaturi de Constantinescu si de Ciuvica".
El a remarcat ca PNL "nu mai poate trai din pensia de urmas a Bratienilor" si in iluzia ca "postasul suna o data la patru ani sa aduca aceasta pensie". "Diferenta dintre actuala conducere a PNL si Bratieni este ca Bratienii au reusit sa faca un partid mare si actuala conducere a PNL sa-l ingroape", a mai spus Flutur.
"Mergem cu Stolojan sau cu Tariceanu? Ce pantofi de campanie doriti? Unii pe care nu apuca molozul sa fie curatat sau unii pe care nu a apucat praful sa se aseze?", s-a intrebat Flutur, adagand ca PNL "a ajuns sa joace cu rezervele, pentru ca 11-ele titular este pe tusa".
La intrunirea de la Suceava au participat aproximativ 800 de simpatizanti ai Platformei Liberale, in frunte cu Theodor Stolojan.

"Un demers oportunist"

In replica, presedintele Comisiei de Etica a PNL, Adrian Iorgulescu, a sustinut ieri la Bucuresti ca actiunea liberalilor platformisti este "fundamental imorala", "un demers oportunist 100%", bazat nu pe idei, ci pe frustrari, ambitii, colportari si chiar minciuni. Iorgulescu a criticat faptul ca promotorii Platformei pentru unitatea PNL contesta actuala conducere "legitima" a PNL, aleasa de catre un Congres.
El s-a referit la anuntul lui Theodor Stolojan, care a refuzat eventuala confruntare intr-un posibil Congres al PNL si a apreciat ca aceasta declaratie arata ca platformistii "nu doresc sa-si expuna ideile intr-o confruntare reala de forte in interiorul PNL la un congres".

Dau barca pentru un vapor

Adeptii Platformei Liberale sunt manipulati din alte zone politice si sunt din randul celor nemultumiti ca nu au facut cariera in PNL, a declarat, la randul sau, vicepresedintele PNL Puiu Hasotti. El a spus la conferinta teritoriala a PNL Constanta ca "agitatia din Bucuresti" este mult mai mare decat in teritoriu si ca liberalii nu trebuie sa uite ca se implinesc sase ani de la cel mai rusinos gest facut de un presedinte PNL, atunci cand Valeriu Stoica a incheiat un protocol de colaborare cu PSD. Liberalii constanteni au mai declarat ca "platformistii parasesc barca liberala pentru un vapor sau pentru vaporeanul care trage timona de pe platforma".