Deputatul liberal Cristian Boureanu a propus ieri, in cadrul sedintei Biroului Permanent Central (BPC), realizarea pana la sfarsitul anului in curs a unui sondaj de opinie la nivel national, de nivelul celui comandat de PNL si PD anul trecut, pentru stabilirea ponderii pe listele parlamentare.
El si-a motivat propunerea invocand obligatia PNL de a identifica in mod clar pozitia in care se afla PNL in acest moment in optiunile alegatorilor, precum si cauzele care conduc la declinul partidului. Totodata, Boureanu a propus ca data-limita pentru prezentarea concluziilor din cercetarea sociologica 1 februarie 2006. Deputatul liberal a facut aceasta propunere avand in vedere punctele de vedere exprimate in cadrul Conferintei Teritoriale a PNL Bucuresti, precum si continutul unei analize, intitulata „PNL - un an de la alegeri“, pe care a supus-o luni atentiei BPC.
In analiza mentionata se arata faptul ca, pentru prima data din 1998, PNL scade constant in preferintele electoratului, atat la capitolul intentii de vot, cat si in topul increderii in liderii sai. Boureanu invoca in spijinul solicitarii sale faptul ca PNL a ajuns in 10 luni de la 28% in preferintele electoratului la doar 15 la suta.