Vicepresedintele UDMR, László Bórbely, le cere liderilor PNL si PD "mai putine talk-showuri, mai putine declaratii de presa, mai putine mesaje prin presa si mai multa concentrare" pe obligatiile Guvernului in perspectiva integrarii in UE.
"Eu cred ca trebuie sa fie mai multe sedinte ale Aliantei in care sa se discute intern, pentru ca este o disputa interna care nu trebuie neaparat sa fie prezenta prin declaratii de presa sau alt tip de mesaje. In interiorul Aliantei ar trebui clarificata aceasta problema (a fuziunii - n.r.), atat, si nimic mai mult. Noi, acum, trebuie sa ne concentram toata atentia si toate energiile in ceea ce priveste integrarea in UE. Acesta este scopul comun al tuturor, si eu cred ca in perioada urmatoare va trebui sa avem intelegerea sa avem mai putine talk-showuri, mai putine declaratii de presa, mai putine mesaje prin presa si mai multa concentrare asupra acestor obligatii care ne stau in fata", a declarat Bórbely la Targu Mures.
El a spus ca trebuie, de asemenea, facuta o analiza in detaliu a indeplinirii programului de guvernare, la un an de la instalarea la putere a coalitiei: "Trebuie o analiza de detaliu, sa vedem ce avem de facut. Restul putem discuta la nesfarsit, dar nu ajuta. Sunt discutii de multe ori sterile". (D.P.)