Responsabilitatea pentru rezultatul referendumului nu trebuie gasita neaparat prin caderea de capete sau prin schimbari la nivelul conducerii UDMR, considera vicepresedintele UDMR Borbely Laszlo.
Potrivit lui Borbely, prioritatile uniunii sunt acum legate de pregatirea alegerilor interne. "Noi oricum vom face schimbari. Va fi numit un nou presedinte executiv si o noua presedintie executiva. Va fi o schimbare la nivelul UDMR. Dar acum, avem treaba. Organizam alegeri pentru Consiliul Reprezentantilor Unionali, pentru Consiliul de Autonomie, care trebuie ales pana in toamna, trebuie sa ne pregatim pentru alegerile europarlamentare", considera Borbely. Declaratiile vicepresedintelui UDMR vin la o saptamana dupa ce senatorul Eckstein Kovas Peter a cerut conducerii UDMR sa faca pasul inapoi si sa demisioneze din functii intr-un gest de asumare a raspunderii fata de rezultatul referendumului.
"Concluzia referendumului este ca UDMR trebuie sa se ocupe mai mult de problemele locale, de cetateni. Mesajul referendumului a fost ca cetatenii sunt interesati de alte probleme, nu neaparat de ceea ce discuta politicienii", a mai afirmat Borbely. (C.C.)