Jurnalistul Sorin Rosca Stanescu arunca o bomba de proportii: el afirma ca, incepand de maine, din ordinul direct al lui Traian Basescu, 12 generali ai armatei romane vor fi anchetati si chiar arestati pentru presupuse fapte comise in timpul revolutiei din decembrie 1989.
Rosca Stanescu a anuntat, la Antena 3, ca Basescu, "cel care se erijeaza in marele revolutionar", pregateste un spectacol mediatic de proportii, pe final de campanie, prin anchetarea, incepand de maine, a unui numar de 12 generali de armata, pentru prezumtive crime comise in perioada revolutiei, acestia figurand pe o lista intocmita chiar de presedintele Basescu si transmisa anchetatorilor.
Rosca Stanescu spune ca toti acesti generali nici macar nu au fost convocati, in ultimii 20 de ani, in calitate de martori, darmite de inculpati, la Parchet. El a dezvaluit ca printre generalii care urmeaza sa fie arestati se numara Gheorghe Carp, Ionel Marin, Marin Ioana, Dumitru Iliescu, Raul Buliga, Mircea Chelaru, Mirel Dohotaru, Gheorghe Fieru si Dumitru Polivanov.